JAPAN1

Η Prunus serrulata Kanzan είναι η ανθοφορούσα, καλλωπιστική κερασιά με τα ροζ φύλλα που Μάρτιο και Απρίλιο γεμίζει όμορφα χρώματα τα μέρη που τη φιλοξενούν.

Στην Ιαπωνία το δέντρο έχει την ονομασία Sakura, που σημαίνει άνθος κερασιάς. Τα 70 δέντρα καλλωπιστικής κερασιάς που το 2019 φυτεύτηκαν από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων στον Ληθαίο ποταμό, «ανθίζουν» τη σχέση του Δήμου με την Ιαπωνία.

Η ιστοσελίδα GreeceJapan.com φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ για το όλο θέμα, με υλικό από την ιστοσελίδα του Δήμου και κυρίως, με τις φωτογραφίες που δημοσίευε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, δίνοντάς του το βήμα, να απευθυνθεί μέσω άρθρου στους Γιαπωνέζους φίλους.

Το εν λόγω άρθρο φιλοξενείται ως κύριο θέμα στην εν λόγω ιστοσελίδα, όπως επισημαίνει η διευθύντρια κ. Τζούνκο Ναγκάτα, κάνοντας τα Τρίκαλα ακόμη πιο γνωστά στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει τα στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς

– τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν (λόγο του κορονοϊού) στο Τόκιο το 2021,
– το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, για το οποίος ήδη από το 2015, Γιαπωνέζοι αξιωματούχοι εκδήλωσαν ιδιαίτερα τιμητικό ενδιαφέρον, επισκεπτόμενοι τα Τρίκαλα και επιθυμώντας να το εντάξουν στην Ολυμπιάδα,
– τον Λευκάδιο Χερν, τον Ελληνα εθνικό  ποιητή της Ιαπωνίας και τους κήπους του. Αυτούς τους κήπους, που με φόντο το «Σχέδιο Ασκληπιός» του Δήμου Τρικκαίων, συζητήθηκε να «ενωθούν», σε συνάντηση του κ. Παπαστεργίου με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στη χώρα μας, κ. Γιασουχίρο Σιμίτζου, το 2018

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Παπαστεργίου στον Ασκληπιό, πατρίδα του οποίου είναι η αρχαία Τρίκκη, κάτι που αξιολόγησαν ιδιαιτέρως θετικά οι φίλοι από την Ανατολή.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος ης ΚΕΔΕ, τονίζει:
«Θερμούς χαιρετισμούς από τον Δήμο Τρικκαίων και τα Τρίκαλα, από τους τρικαλινούς πολίτες, προς όλους και όλες τους πολίτες της χώρας που ατενίζει πρώτη το χρώμα των ανθισμένων κερασιών και το φως του Ηλιου.

Εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία στους Αγώνες της 32ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής.

Την ώρα που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάβει στον βωμό το φως από την αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα θα είναι χαράματα του Σαββάτου. Θα περιμένουμε με χαρά, μαζί να «ανακαλύψουμε το μέλλον»!» (σ.σ. το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021).

Και κάπως έτσι, οι κερασιές ανθίζουν και φέτος.

JAPAN3

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δράσεις του Κ.Υ. Πύλης σε πλημμυροπαθείς

Την Παρασκευή 13/10/23  οι μαίες του Κ.Υ. Πύλης Στέλλα Κρουστάλη και Ράνια Μπρίζη , υπό τη…