york2

Είναι κρίμα να αγαπάς τόσο τους σκύλους, να θέλεις να φροντίζεις έναν, αλλά όποτε πλησιάζεις κάποιον να ξεκινάνε τα αλλεργικά σου συμπτώματα. Για εσένα λοιπόν συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις πιο «υποαλλεργικές» ράτσες που υπάρχουν. Αν και βέβαια δεν υπάρχη κάποια τελείως υποαλλεργική ράτσα, υπάρχουν όμως σκύλοι που το τρίχωμά τους δεν επηρεάζει τόσο στις αλλεργίες.

Δες παρακάτω τις ράτσες που θα σου δώσουν μια ζεστή αγκαλιά, χωρίς προβλήματα.

1. Γιόρκσάϊρ τεριέ

Αν δεν έχετε μεγάλο χώρο, σκεφτείτε αυτό το μικρό σκυλάκι, «Γιορκι», να παίζει μαζί σας. Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να περιποιείστε το τρίχωμά του, αλλά δεν θα βρίσκετε τρίχες σε όλο το σπίτι.

Είναι χαρούμενο, ενεργητικό, έξυπνο, ανεξάρτητο και απαιτητικό σκυλί. Είναι επιφυλακτικό με τούς ξένους, αποζητά την συντροφιά της οικογένειας και τα πάει πολύ καλά με μεγαλύτερα παιδιά. Του αρέσει να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος, δεν αντέχει την μοναξιά, είναι σε εγρήγορση και με το επίμονο γάβγισμα του θα μας ειδοποιήσει για απρόσκλητους επισκέπτες.

2. Μαλτέζ

Μία μικρόσωμη ράτσα, που έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων, είναι αρκετά ενεργητική και τους αρέσει να τρέχουν μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να το έχετε κοντοκουρεμένο,  αλλά και με το μακρύ τρίχωμα, αν το περιποιείστε τακτικά, δεν θα έχετε μεγάλη τριχόπτωση.

Σκύλος maltese - DogsCity

Το Μαλτέζ είναι από τις πιο υπάκουες και ευγενικές ράτσες που υπάρχουν, είναι χαρούμενο, γεμάτο εμπιστοσύνη και ευφυές σκυλί. Είναι πιστό και εντελώς αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του. Μπορεί να είναι υπερπροστατευτικό και να γαβγίσει ή να δαγκώσει εάν αντιληφθεί ότι απειλείται. Ανέχεται άλλα κατοικίδια ζώα, και είναι κατάλληλο για να προσέχει παιδιά, αρκεί να μην το κακομεταχειρίζονται. Έχει καλό χαρακτήρα και αγαπά τις αγκαλιές και τα χάδια. Το Μαλτέζ δεν χρειάζεται εντατική εκμάθηση υπακοής, δεδομένου ότι είναι από την φύση του υπάκουο. Δεν πρέπει να το αφήνετε μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γιατί μπορούν να καταστρέψουν, να δαγκώσουν και να σκίσουν ότι υπάρχει στο σπίτι.

3. Άτριχος Μεξικανός (Xoloitzcuintli)

Είναι μία αρχαία ράτσα, άτριχη με λείο δέρμα. Παλιότερα πίστευαν ότι μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες όπως ρευματοπάθειες ή άσθμα. Αν και μάλλον δεν ισχύει ΄κάτι τέτοιο, αυτή η ράτσα είναι ιδανική για αυτούς που υποφέρουν από αλλεργίες.

Σκύλος Xoloitzcuintli - DogsCity

Πρόκειται για έναν πολύ στοργικό αλλά και ενεργητικό σκύλο. Είναι πανέξυπνος και πολύ πιστός στον ιδιοκτήτη τους, ενώ διαθέτει και εξαιρετική ακοή. Αρκετά καχύποπτος με τους ξένους, θα σας προειδοποιήσει για οποιαδήποτε κίνηση αγνώστου θεωρήσει ύποπτη. Η κοινωνικοποίησή του είναι απαραίτητη από μικρή ηλικία για να εξοικειωθεί με τους επισκέπτες στο σπίτι σας, αλλά και με τα μικρά παιδιά. Ο Άτριχος Μεξικανός έχει κυρίαρχα ένστικτα γι’ αυτό η εκπαίδευση του πρέπει να συνεπάγεται από την αναγνώριση του προσώπου σας ως αρχηγό του. Αν εκπαιδευθεί σωστά όμως είναι πολύ πιστός και θα ανταποκρίνεται κάθε φορά που τον καλείτε. Επίσης διακρίνεται για την αναρριχητικότητά του. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει ότι έχουν δει τους σκύλους τους ακόμη και πάνω σε δέντρα. Το βέβαιο είναι ότι έχετε να κάνετε με έναν ενεργητικό, μικρό αλλά και θαρραλέο σκύλο.

 

4. Γκρεϊχάουντ

Το Γκρεϊχάουντ έχει λεπτό τρίχωμα και δεν έχει σχεδόν καθόλου τριχόπτωση.

Σκύλος Γκρεϊχάουντ -DogsCity.gr

Είναι αρκετά έξυπνοι και μπορούν να εκπαιδευθούν γρήγορα. Συνήθως τα πάνε πολύ καλά με άλλους σκύλους, ειδικά αν κοινωνικοποιηθούν από νεαρή ηλικία. Η φυλή επίσης είναι εκπληκτικά καλή με τα παιδιά, ακόμα και με τα λίγο μεγαλύτερα, καθώς ανέχονται χωρίς αντίδραση όλα τα πειράγματα τους.  Το γαύγισμα δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς συμβαίνει μόνο όταν κυνηγούν ή όταν παραμεληθούν αρκετά από τον ιδιοκτήτη τους. Όσον αφορά την φύλαξη του σπιτιού θα λέγαμε ότι είναι απλά τραγικοί, καθώς όποιος και να μπει, ότι και να γίνει, δεν θα κουνηθούν από τη θέση τους ούτε στο ελάχιστο.

5. Πουντλ

Τα Πουντλ δεν έχουν καθόλου τριχόπτωση! Η ιδιαιτερότητα του Πούντλ στο να μη ρίχνει το τρίχωμά του, σημαίνει ότι απαιτεί συχνό χτένισμα. Το ιδανικό είναι να χτενίζεται μια φορά την εβδομάδα περίπου ή μετά από κάθε υπαίθρια δραστηριότητα ώστε να απομακρύνετε τυχόν χόρτα ή μικρά κλαδιά που θα έχουνε μπλεχτεί στο τρίχωμά του. Το χτένισμα αποτελεί εκτός από το θέμα υγιεινής(έλεγχος μικροτραυματισμών) και μια καλή ευκαιρία για να αναπτύξετε και να δέσετε καλύτερα την σχέση σας με τον σκύλο.  Κάθε 4-6 εβδομάδες περίπου θα πρέπει να επισκέπτεστε έναν επαγγελματία groomer ώστε να διατηρείται το τρίχωμα του σκύλου σας καθαρό, ενώ μπορείτε να κάνετε περίτεχνα κουρέματα ανάλογα με το γούστο σας, συνδυάζοντας έτσι υγεία και ομορφιά.

Σκύλος Πούντλ - DogsCity.gr

Το Πούντλ είναι ένα ευφυές, πιστό, παιχνιδιάρικο και πολύ προσαρμόσιμο σκυλί.  Ως εξαιρετικά έξυπνος σκύλος με την εκπαίδευση θετικής μεθόδου μπορεί να αφομοιώσει και να εκτελέσει ακόμα και εντολές πέραν της βασικής εκπαίδευσης όπως το να ανοίξει το ψυγείο ή το φερμουάρ της τσάντας. Η συμπεριφορά του στο σπίτι είναι άριστη και μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την διάθεσή σας, για παράδειγμα μπορεί να κάθεται δίπλα σας αδιαμαρτύρητα ενώ εσείς παρακολουθείτε τηλεόραση, ενώ όταν έχετε όρεξη για έναν περίπατο και πάλι είναι πρόθυμο να σας ακολουθήσει. Ως φυλή είναι άψογη με τα παιδιά και άλλα κατοικίδια. Αντίθετα με άλλες φυλές τα Πούντλ δένονται με όλη την οικογένεια και όχι με μόνο με ένα άτομο.

Φυσικά μπορείτε πάντα να βρείτε και ένα ημίαιμο σκύλο που μπορεί να μην επηρεάζει τις αλλεργίες σας. Αρκεί μόνο να ψάξετε.

Πηγή: dogscity.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…