lemer

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η ελληνική Κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αναφέρει: «Πολύ καλή συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».

 

Νωρίτερα, ο κ. Λεμέρ είχε τετ α τετ και με τον Ελληνα ομόλογό του, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: topontiki.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…