Kalogiroi (7)

Η Κυριακή των Αποκριών αποδείχθηκε μια γεμάτη μέρα για το χωριό μας, με μεγάλη συμμετοχή από τους συγχωριανούς μας αλλά και πλήθος επισκεπτών που παρεβρέθησαν στα δρώμενα που οργάνωσε η τοπική κοινότητα και ο δήμος Πύλης.

Η μέρα ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο προαύλιο της εκκλησίας μετά την Κυριακάτικη λειτουργία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είχαμε την ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί, να κεραστούμε και φυσικά να ψάξουμε για το φλουρί της βασιλόπιτας. Αφού λοιπόν ο πάτερ Στέργιος ευλόγησε κι έκοψε την πίτα ξεκίνησε το ψάξιμο από μικρούς και μεγάλους. Το φλουρί έτυχε στην πρεσβυτέρα Μαρία Κωτούλα, όπου έλαβε για δώρο ένα tablet.

Tο «παρών» εκ μέρους του δήμου Πύλης έδωσαν η Αντιδήμαρχος Λαμπρινή Οικονόμου,  ο δημ. σύμβουλος & πρώην Αντιδήμαρχος κ. Βησσαρίων Τζάνης και  ενώ με την παρουσία του μας τίμησε και ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. για το νομό Τρικάλων, Ηλίας Τσιαούσης.

Το απόγευμα με την ανεκτίμητη βοήθεια των νέων του χωριού και όλων των συγχωριανών, ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναβίωση του εθίμου του «Αφανού» με την κατασκευή του να αποτελεί την πλέον ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή της ημέρας.

ENTEKA 1 οκ

Λίγο μετά τις 8 στην περιοχή «Φεγγάρια», παρουσία απρόσμενα μεγάλου αριθμού επισκεπτών, ακολούθησε το κάψιμο του «Αφανού» ένα έθιμο πολλών χρόνων ενώ στη συνέχεια ακολούθησε βραδιά με φαγητό και ποτό προσφορά της τοπικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Κωστάκης και Γεώργιος Τζιορτζιώτης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Αναγνώστου, Κων/νος Κρούπης και Σωτήρης Χατζής και ο Πρόεδρος του χιονοδρομικού Στέφανος Καλαμαράς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την παρουσία τους, ιδιαίτερα όσοι βοήθησαν και να ευχηθώ σε όλους «Καλή Σαρακοστή! Χρόνια Πολλά!!» και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναμαζευτούμε πάλι όλοι μαζί.

Ο πρόεδρος

Ιωάννης Γεωργομάνος

Kalogiroi (1)

Kalogiroi (2)

Kalogiroi (3)

Kalogiroi (3)

Kalogiroi (4)

Kalogiroi (4)

Kalogiroi (5)

Kalogiroi (5)

Kalogiroi (6)

Kalogiroi (6)

Kalogiroi (7)

Kalogiroi (8)

Kalogiroi (9)

Kalogiroi (10)

Kalogiroi (11)

Kalogiroi (12)

Kalogiroi (13)

Kalogiroi (14)

Kalogiroi (15)

Kalogiroi (16)

Kalogiroi (17)

Kalogiroi (18)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…