Karaiskakis copy

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα, υπό τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ και με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών

τιμήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Νέο Φάληρο Αττικής ο Καρδιτσιώτης Αρχιστράτηγος, Γεώργιος Καραϊσκάκης από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών και τον Σύλλογο των Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιά, κ.κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από ιερείς του Πειραιά, στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του Μεγάλου Ήρωα του 1821, μπροστά ακριβώς από το Γήπεδο ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, για τη ζωή και το έργο του τιμηθέντος συμπατριώτη Ήρωα μίλησε ενώπιον του πολυπληθούς Καρδιτσιώτικου ακροατηρίου ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ταξίαρχος Παναγιώτης Καπερώνης (ο οποίος κατάγεται από τα Τρίκαλα). Ο ομιλητής αναφέρθηκε συνοπτικά στη ζωή και στο σημαντικότατο έργο που προσέφερε στην Πατρίδα ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα στη συμβολή του στην απελευθέρωση σχεδόν ολόκληρης τη Στερεάς Ελλάδας. Εξήρε την φιλοπατρία και την στρατιωτική αρετή του τιμηθέντος, ο οποίος έπεσε ηρωϊκά στο Νέο Φάληρο Αττικής μαχόμενος ως απλός στρατιώτης, παρά τον βαθμό του Αρχιστρατήγου που κατείχε. Τελειώνοντας την πολύ μεστή ομιλία του, χαρακτήρισε τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ως Πανέλληνα και ως τον πλέον αντιπροσωπευτικό ήρωα-ηγέτη στη νεώτερη Ελληνική ιστορία.

Η άψογη διοργάνωση της τελετής μπροστά στο Μνημείο έδωσε την ευκαιρία στο πλήθος των Καρδιτσιωτών και των Θεσσαλών που συγκεντρώθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με τρόπο συγκινητικό. Πριν από την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου από την πολυπληθή μπάντα του Δήμου Πειραιά, οι συγκεντρωθέντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του μεγάλου αυτού νεκρού. Ειδική αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποτελούμενη από οπλίτες, Ευέλπιδες και Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς τίμησε με ιδιαίτερο και στρατιωτικό τρόπο τον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο.

Τις δέουσες τιμές στον Μεγάλο Καρδιτσιώτη Ήρωα απέδωσαν και αντιπροσωπείες χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Καρδίτσας «Το Σεργιάνι» και του Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας, οι οποίες ήταν ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της Καρδίτσας και κρατώντας την Ελληνική Σημαία. Συγκινητική υπήρξε και η παρουσία στην εκδήλωση των απογόνων του τιμηθέντος Αρχιστράτηγου, οι οποίοι απέσπασαν τον θερμό χειροκρότημα των παρευρεθέντων.

Ιδιαίτερη όμως παρουσία στην εκδήλωση είχε και η 27μελής αποστολή της Σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Καρδίτσα που ήρθε από την ιδιαίτερη πατρίδα μας  για να τιμήσει τον συμπατριώτη Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, του οποίου μάλιστα το όνομα φέρει και το γήπεδο του Ολυμπιακού Πειραιώς. Αγόρια και κορίτσια της Σχολής ντυμένα με τις φανέλες της ομάδας, υπό τη συνοδεία των προπονητών τους και με επικεφαλής τον Διευθυντή και τον Υπεύθυνο της Σχολής, Ηλία Σχορετσανίτη και Θεόδωρο Παρθένη αντίστοιχα, τίμησαν τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ανάμεσα στο Καρδιτσιώτικο πλήθος ήταν ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Βουλευτής Α’ Πειραιώς, Ι. Τραγάκης, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο Γεν. Γραμματέας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Γ. Μοίρας, οι Βουλευτές Χ. Καφαντάρη, Αικ. Παπακώστα και Κων. Κατσίκης, ο Ευρωβουλευτής, Ν. Μαριάς, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Καρδίτσας, Κων/νου Τσιάρα, Κ. Μακρυγιάννης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ταξίαρχος Νικ. Παπαλιούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Μιλτ. Ευσταθιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γ. Δαβάκης ο εκπρόσωπος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μουζακίου, Β. Κωστόπουλος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών και Πειραϊκών σωματείων.

Στεφάνια κατέθεσαν στο Μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, εκτός των συνδιοργανωτών Συλλόγων των Απανταχού Καρδιτσιωτών και Μαυρομματιανών, οι απόγονοι του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, το Κοινοβουλευτικό κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο Βουλευτής Κ. Κατσίκης, ο Ευρωβουλευτής, Ν. Μαριάς, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, ο Δημοτικός Συνδυασμός Δήμου Καρδίτσας «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ.» ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας,  ο Σύλλογος απανταχού Γελανθιωτών Αθήνας, η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πειραιώς στην Καρδίτσα, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών, η Πανθεσσαλική Στέγη και ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση τιμής για τον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη γίνεται κάθε χρόνο τον μήνα Απρίλιο στο Νέο Φάληρο Αττικής από τους συνδιοργανωτές Συλλόγους των Απανταχού Καρδιτσιωτών και Μαυρομματιανών.

Πηγή:karditsalive.net

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ πρωτοπορούν και δείχνουν το δρόμο της εξέλιξης…..

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε:    Την συνεργασία των ΚΔΑΠ Μ…