SkrekasMixalakis

Τα έργα αγροτικών υποδομών στα Τρίκαλα και οι προτεραιότητες για τη νέα χρονιά, εν μέσω της δοκιμασίας που βιώνει η χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και κοινοτικά κονδύλια, τα οποία διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι θα βοηθήσουν τους Τρικαλινούς αγρότες να καλύψουν τις αρδευτικές ανάγκες για τις καλλιέργειες τους με χαμηλά κόστη. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται, συγκεκριμένα:

α) Για το έργο άρδευσης αμπελιών στην Τοπική Κοινότητα Βασιλική του Δήμου Μετεώρων, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

β) Για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πύλης, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και

γ) για τον εκσυγχρονισμό – υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Φαρκαδόνας, συνολικής δαπάνης 1.123.901 ευρώ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, συνολικού μήκους 255 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοπράτηση έχει ήδη ολοκληρωθεί και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί και θα πάρει μπρος ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για όλα τα Τρίκαλα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μείωση του αρδευτικού κόστους, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών. Αυτός είναι ο δρόμος για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους και να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Ο Τρικαλινός Υφυπουργός συνεχάρη τον κ. Μιχαλάκη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, τη συμβολή του στην ταχεία αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τα άριστα αντανακλαστικά που επέδειξε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο «Ιανός». Οι κ.κ. Σκρέκας και Μιχαλάκης αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και τόνισαν ότι η στενή συνεργασία της Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αναγκαία προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και την επόμενη μέρα τα Τρίκαλα και όλη η χώρα να εισέλθουν σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Η άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη συμβάλει στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες μας και το νομό συνολικά. Τη νέα χρονιά, θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο ώστε τα Τρίκαλα να βγουν πιο δυνατά από τη μάχη κατά της πανδημίας, προς όφελος όλων των πολιτών».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη διακεκριμένων καθηγητών Βυζαντινής Μουσικής στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκαν το τριήμερο 20-22/10/2023 δύο καταξιωμένοι καθηγητές στο χώρο της Βυζ…