oikogiorti160119 copy

Η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ οργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας , τον Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Πρόθεση του Δήμου είναι να προβάλει πτυχές και τάσεις της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, την φυσική καλλιέργεια, την αυτάρκεια και την βιοκαλλιέργεια. Το μπόλιασμα της συμβατικής καλλιέργειας με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας. Παράλληλα η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αλληλεγγύη και την συμμετοχή.

Είναι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν οι καλλιεργητές, να ανταλλάξουν σπόρους γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες .

Θα ήταν σημαντικό να καθιερωθεί ως Ετήσια Πανελλήνια Διοργάνωση με πιθανές διεθνείς συμμετοχές.

Στα πλαίσια αυτά θα υπάρχουν παρεμβάσεις επιστημόνων και καλλιεργητών, βιωματικά εργαστήρια, σχετικές δράσεις για ευαισθητοποίηση των παιδιών. Παράλληλα σε ειδικό χώρο θα λειτουργεί «Αγορά Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας». Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.

  • Οι Ομάδες Ανταλλαγής Σπόρων και Φυτών Παραδοσιακών Ποικιλιών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη παρακάτω δήλωση και να την αποστείλουν στο mail   [email protected]

ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΠΟΡΩΝ.doc

Για πληροφορίες επικοινωνείτε στο mail   [email protected]

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…