OAST Anoiksi

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων η Άνοιξη

  Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι, συμμετέχουμε στις συμβολικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων την Παρασκευή 1η Μάη , τηρώντας όπως και κάναμε μέχρι τώρα όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

 Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα πάλης της εργατικής τάξης και τους χιλιάδες νεκρούς της. Μαζί με τους συμμάχους μας, την εργατιά και τους α.α. ΕΒΕ δυναμώνουμε την κοινή δράση και συμμαχία, την πάλη μας για μια καλύτερη ζωή.

Σ’ αυτές τις δύσκολες και σύνθετες συνθήκες εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας στις οποίες οδήγησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση κρατική χρηματοδότηση, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υλικά.

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά και διεκδικούμε από την κυβέρνηση που στέκεται εχθρικά απέναντί μας, η οποία δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματά μας, ενώ αντίθετα δίνει μια σειρά προνόμια και πακτωλό χρημάτων στους εμποροβιομηχάνους του αγροτικού τομέα και όχι μόνο σ’ αυτούς.

Διεκδικούμε

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) με προτεραιότητα στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών και τους κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των λαϊκών και τις εξευτελιστικές τιμές των αμνοεριφίων
  • Να καταβληθούν τώρα όλες οι αποζημιώσεις στο 100% από τον ΕΛΓΑ που αφορούν ζημιές από το 2019 αλλά και τις πρόσφατες πλημμύρες και τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως και όλα τα χρωστούμενα από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα και λοιπά.
  • Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
  • Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
  • Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.
  • Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν.
  • Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
  • Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό και αυτό να γίνει τώρα.
Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…