OAST Anoiksi

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

«Ούτε κουβέντα για αποζημίωση στους πληγέντες παραγωγούς από την επέλαση των αγριογούρουνων

Η κοροϊδία  του υπουργείου δεν έχει τέλος

Λύση εδώ και τώρα για το πρόβλημα με τις ζημιές από τα αγριογούρουνα

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τον τοπικό Τύπο δημοσιεύματα τα οποία τονίζουν ότι η  κυβέρνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα της καταστροφής αγροτικών καλλιεργειών από την  επέλαση των αγριογούρουνων. Στα δημοσιεύματα δεν είδαμε να αναφέρεται πουθενά η πρόθεση της κυβέρνησης για αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.

Στα μέχρι τώρα δημοσιεύματα το υπουργείο ,αναφέρει ότι η λύση θα δοθεί με την καταρχήν εκδίωξη και στη συνεχεία το κυνήγι των αγριόχοιρων μέσω της συγκρότησης  συνεργείων-ομάδων κυνηγών με μια σχετικά πολύπλοκη διαδικασία που θα εμπλέκονται αρκετοί φορείς ( δασαρχείο, κτηνιατρική υπηρεσία, κυνηγετικοί σύλλογοι, ΕΛΓΑ, ιδιωτικοί φύλακες θήρας…) υπό το συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πέρα του ότι είναι  αρκετά αμφίβολο πως θα λειτουργήσουν τέτοια σχήματα και μηχανισμοί, είναι ακόμη αδιευκρίνιστο( από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα)  από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση για το όλο εγχείρημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν προβλέπεται καμιά αποζημίωση για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγρότες από την επέλαση των αγριόχοιρων. Η ζημιά έχει γίνει και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μέχρι να εφαρμοστούν …και αν εφαρμοστούν τα περιβόητα μέτρα της κυβέρνησης.

Μ’ αυτή την καταστροφή τι θα γίνει; Το πετρέλαιο που κάψαμε , το νερό που ρίξαμε , τα σπόρια , τα λιπάσματα , ποιος θα τα πληρώσει ; Τα χρήματα που πληρώσαμε για την ασφάλιση της παραγωγής στον ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν προβλέπει αποζημίωση!!! Μα πόση κοροϊδία ακόμη; Τι άλλο θα μας πείτε ακόμα; Αφού μας έχετε φτωχοποιήσει, μήπως σκοπεύετε  να μας στείλετε στο κοινωνικό παντοπωλείο να πάρουμε κανένα κομμάτι από το κρέας που θα μοιράσετε από το κυνήγι των αγριογούρουνων;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΕΛΓΑ δημόσιος και κρατικός φορέας , ο οποίος θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς που έχει υποστεί η καλλιέργεια, για όλες τις αιτίες καταστροφής .

Σας προειδοποιούμε ότι αν επιχειρήσετε πάλι να λέτε τα ψέματα για ΠΣΕΑ και ΚΟΕ , άδικος κόπος γιατί ο κόσμος κατάλαβε και το νιώσε στο πετσί του, ότι με αυτά τα προγράμματα οι παραγωγοί θα πληρωθούν μετά από 3 εώς 5 χρόνια».

ΟΑΣΤ « Η ΑΝΟΙΞΗ»

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…