OAED-640x350

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ

 καλεί εργαζόμενους

οι οποίοι, είτε βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, είτε συμμετείχαν/ εκπροσωπήθηκαν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου, να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή σε προγράμματα συμβουλευτικής – κατάρτισης – πιστοποίησης.

Η Συμβουλευτική περιλαμβάνει 4 συνεδρίες. Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι περίπου 120 ώρες (ανάλογα το αντικείμενο). Η συμμετοχή στη δράση θα ολοκληρώνεται με πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν.

Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίδομα 7,50 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά τους τελευταίους δύο (2) μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν:

Α. Εργαζόμενοι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Ειδικού Βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ λόγω Επίσχεσης Εργασίας. Η συνδρομή της προϋπόθεσης για την τεκμηρίωση του δικαιώματος συμμετοχής ελέγχεται κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Για να έχει ένας εργαζόμενος δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση, δεν αρκεί να έχει επιδώσει στον εργοδότη του το επισχετήριο και να έχει υποβάλει στον ΟΑΕΔ την αίτηση για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος, αλλά απαιτείται να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση από τον ΟΑΕΔ και ο εργαζόμενος να έχει ενταχθεί στο οικείο μητρώο του Οργανισμού.

Β. Εργαζόμενοι που συμμετείχαν ή εκπροσωπήθηκαν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του ΥΠΕΚΑΑ, βάσει του άρθρου 20 παρ. 3β του Π.Δ. 134/2017, όπως ισχύει.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης

Πηγή:ergasiakanea.eu

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…