paidikoi_stathmoi_aftodioikisi

Λύση στο πρόβλημα με την τοποθέτηση επιτυχόντων των οριστικών πινάκων του ΟΑΕΔ από την πρόσκληση για τις 30.333 θέσεις σε ΟΤΑ λόγω του «μπλόκου» που προέκυψε από την περιβόητη… «παρ. 5 του Κεφαλαίου 10 της ανωτέρω πρόσκλησης», έδωσε με διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας. Το θέμα είχε αναδείξει η aftodioikisi.gr με αφορμή ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΚΕΔΕ προς τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων Χαρίλαο Φλώρο.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις Δήμων και συλλόγων εργαζομένων καθώς, όπως αναφερόταν στην πρόσκληση: «…ο Επιβλέπων Φορέας ή και η Υπηρεσία Τοποθέτησης υποχρεούται να μην προβεί σε τοποθέτηση ωφελουμένων σε υπηρεσία ή δομή που επιχορηγείται από πράξη του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» ή άλλου Ε.Π. ΕΣΠΑ, κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Με τη συγκεκριμένη παράγραφο, ουσιαστικά, «κόβονταν» πολλοί ωφελούμενοι και ιδίως όσοι προορίζονταν για θέσεις σε δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς,  οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» μέσω της Δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής.

Με την εγκύκλιο του υπ. Εργασίας (σ.σ. δείτε παρακάτω) καθίσταται σαφές ότι οι ωφελούμενοι της δράσης εναρμόνισης δεν συμπίπτουν με τους ωφελούμενους της δράσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Άρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς κανένα κώλυμα στους παιδικούς σταθμούς που κρίθηκαν επιτυχόντες.

 aftodioikisi.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πωλείται μονοκατοικία 110 τμ στο Μουζάκι

Πωλείται μονοκατοικία 110 τ.μ , με οικόπεδο περίπου  250 τ.μ στο Μουζάκι Καρδίτσας, απέναν…