ipalliloi_dimosiou_aftodioikisi

Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχε, χθες, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Τα θέματα που έθεσε η ΑΔΕΔΥ στην Υπουργό Δ.Α. είναι τα εξής:

1.Προσλήψεις στο δημόσιο κι ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας και της υγείας.
2.Αυξήσεις στους μισθούς μας.Αναγνώριση της διετίας 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.Επαναφορά του 13ου κ 14ου μισθού.

3.Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση .Συμμετοχή στις κρίσεις των στελεχών που έχουν αποκλεισθεί.

4.Β.Α.Ε.-Ανθυγιεινό επίδομα.Να μας παραδοθεί το πόρισμα της επιτροπής. Καμία Περικοπή στους Δικαιούχους.

5.Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό.

6.Επιτόκια στεγαστικών δανείων Δ.Υ.

7. Βοήθεια στο Σπίτι μονιμοποίηση.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η Υπουργός έδωσε τις εξής απαντήσεις: 

1.Διορισμοί:

— Απέδωσε την καθυστέρηση των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ ,λόγω των πολλών αιτήσεων που υπάρχουν. Αναφέρθηκε σε προκηρύξεις που υπάρχουν για γιατρούς του ΕΣΥ ,φυλάκων στο πολιτισμού,διοικητικών γραμματέων κλπ ,οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

— Για την προκήρυξη 3Κ που αφορά τις προσλήψεις στους Δήμους είπε ότι υπάρχουν 150.000 αιτήσεις και ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρώσει το ΑΣΕΠ τη διαδικασία.

— Συγκεκριμένα στοιχεία δεν μας δόθηκαν ούτε αυτή τη φορά. Παραδέχθηκε ότι για την εκπαίδευση από το 2015 ως το 2018 δεν έχει βγει ούτε μια προκήρυξη και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

— Για το 2019 υπάρχουν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό για τις 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή (εκπκοί,ΕΕΠ και ΕΒΠ) και για τις 3000 για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Γι αυτά θα βγουν σύντομα και οι προκηρύξεις.

— Σε ό,τι αφορά στις ανακοινώσεις του υπουργού παιδείας για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών το 2020 και το 2021 και για το αν και γι αυτές τις θέσεις θα υπάρξουν προκηρύξεις,είπε ότι ως υπουργείο συμφώνησε για τον αριθμό που ανακοινώθηκε,αλλά δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το αν θα γίνουν προκηρύξεις.

— Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 1: 1 ,λέγοντας ότι το θεωρεί πολύ σημαντικό, αφού η εκτίμηση είναι ότι το 2018 θα αποχωρήσουν συνολικά από όλο το δημόσιο 8.000 Δ.Υ και θα μπορούν να γίνουν 8.000 προσλήψεις το 2019.

2. Για τα θέματα του μισθολογίου,του συνταξιοδοτικού,των ΒΑΕ και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων είπε ότι είναι θέματα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και δεν έχει να μας απαντήσει κάτι.

3. Για την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη είπε ότι μελετά το θέμα και θα μας απαντήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …