Aigaio Arxiki

Παρακευή 28/7 – Σάββατο 29/7 – Κυριακή 30/7 και Σάββατο 5/8 οι εκδηλώσεις

Πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο 28, 29 & 30 Ιουλίου και το Σάββατο 5 Αυγούστου στα παράλια του νομού Λάρισας. Το φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο», που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των παραλίων της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα και έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής ως έναν ξεχωριστό τόπο διακοπών.

Οι εκδηλώσεις και του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» είναι όλες δωρεάν για το κοινό. Σε συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

AigaioΚώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για άλλη μια χρονιά διοργανώνουμε το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο», ένα φεστιβάλ πολιτισμού αθλητισμού, θεάτρου, τραγουδιού, διασκέδασης, διαδραστικών ενεργειών και εκθέσεων στα παράλια της Λάρισας από το Σκλήθρο μέχρι την Αιγάνη. Με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου Αγιάς και Δήμου Τεμπών προσφέρουμε ένα πλούσιο θέαμα το οποίο μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει, καθώς οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Ταυτόχρονα δίνουμε ανάσες στην τοπική οικονομία, την κοινωνία, αλλά και ανάσες στην καθημερινότητα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημάρχους αλλά πάνω απ’ όλα τους πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους που θα δουλέψουν όλο αυτό το διάστημα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους παραθεριστές να συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με μεγάλη τουριστική προβολή».

Αντώνης Γκουντάρας – Δήμαρχος Αγιάς: «Ένα πλέγμα πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα και φέτος στα παράλια του νομού με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία των δύο παραλιακών Δήμων και πολλών φορέων, αναδεικνύοντας την συνεργασία μεταξύ 1ου και 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας. Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο που βρίσκεται αυτή την περίοδο στα παράλια, που είναι πολύς, να το «ρίξει έξω» και να διασκεδάσει. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον συνάδελφο Δήμαρχο για τη συνεργασία και όλους όσους συμμετέχουν ενεργά για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ.»

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Ένα ακόμη φεστιβάλ στα παράλια είναι γεγονός. Σε αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δύο όμορους Δήμους Τεμπών και Αγιάς, διοργανώνουμε για ενδέκατη συνεχή χρονιά αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό προβολής και ανάδειξης των δικών μας παραλίων, βγάζοντας προς τα έξω τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την εγρήγορση των φορέων και τη δημιουργικότητα των κατοίκων και τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν ως έθνος και ως κοινωνία. Τα στοιχεία του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της συμμετοχής. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Αγιάς για την άριστη  συνεργασία και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στα παράλια της Λάρισας».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη Αλέκος Πατουλιώτης, και εκ μέρους των συνδιοργανωτών η κα Άννυ Ψάρρα Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, η κα Ντίνα Σδράλη εκπρόσωπος της Art Fools, ο κ. Νίκος Σαμαρίνας από τον Χορίαμβο, η κα Δήμητα Μπαράτση από τους Μικρούς Ήρωες, ο κ. Θωμάς Θωμαΐδης τραγουδιστής, η κα Φωτεινή Καλούδη εκπρόσωπος του κουκλοθέατρου, ο κ. Χρήστος Χαλτούπης εκπρόωπος του Πολ. Συλλόγου Αιγάνης, και ο κ. Απόστολος Γούλας Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα…

programma

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Σε ηλεκτρική καρέκλα ο Θ. Χήρας. Ποιον θα αποφασίσει να «πετάξει» εκτός του νέου ΔΣ;;;

Σε ηλεκτρική καρέκλα όμως κάθεται ο Θ. Χήρας, γιατί εκτός από την διαχείριση της βαριάς ήτ…