bloka

Με το στήσιµο µπλόκων σε κοµβικά σηµεία από τις 22 ως τις 28 Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε στη διευρυµένη συνεδρίαση της Γραµµατείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων την περασµένη ∆ευτέρα 15 Ιανουαρίου, αρχίζει να «ξεδιπλώνει» το φετινό επιχειρησιακό του πλάνο το οργανωµένο αγροτικό κίνηµα.

Το «µέτωπο» των παραγωγών για µια ακόµη χρονιά δεν είναι αρραγές, καθώς διακριτή τακτική επιλέγουν να καταστρώσουν, ως ώρας, τόσο οι αγρότες του περσινού µπλόκου Τεµπών (οµάδα Σιδερόπουλου), όσο και εκείνοι του Συντονιστικού Κεντρικής Μακεδονίας (Παναγής, Σπανούλης κ.λπ.), στο οποίο δεν θα µετέχουν, µε τα δεδοµένα της Πέµπτης οι αγρότες των Σερρών (Λίτος-µπλόκο Προµαχώνα).

Υπ’ αυτό το πρίσµα σε διάλογο για τα ζητήµατα που κατά την άποψή τους έχουν καθυστερήσει ή χρειάζονται λύση καλεί τους αγρότες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι είναι «δικαίωµά τους να κινητοποιούνται».

Σημειωτέον ότι συµµαχίες στις υπόλοιπες τάσεις που επικρατούν στον αγροτικό τοµέα αναζητούν τα µέλη του Συντονιστικού της Κεντρικής Μακεδονίας, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε µορφή κινητοποίησης, εξαιρώντας, ωστόσο, την ΠΑΣΥ από το κοινό µέτωπο που θέλουν να συγκροτήσουν, διότι θεωρούν ότι η απόσταση που τους χωρίζει σε επίπεδο αιτηµάτων είναι αγεφύρωτη.

Η σχετική απόφαση ελήφθη την προηγούµενη ∆ευτέρα σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, µε στόχο να οριστεί ένας «οδικός χάρτης» για τα επόµενα βήµατα που θα κάνουν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής.

Περίπου 60-70 εκπρόσωποι αγροτών από τα µπλόκα που είχαν στηθεί στις περσινές κινητοποιήσεις σε Χαλκηδόνα, Γιαννιτσά, Αµύνταιο, Αλεξάνδρεια, Κιλκίς, Ευζώνους, Βρασνά, Σύλλατα, Καλλικράτεια, Τρίλοφο, το Κάτω Σχολάρι, τα Μάλγαρα, το Αιγίνιο και τον Κολινδρό της Πιερίας, για περίπου 3 ώρες µετέφεραν το κλίµα από τις περιοχές τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πώς θα πρέπει να κινηθούν εφεξής.

agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…