eoppep-6

Από προχθές Σάββατο ξεκίνησε η 2η εξεταστική περίοδος για την «Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» από τον ΕΟΠΠΕΠ, με όλους τους συμμετέχοντες να δηλώνουν «παρών» & στη θέση τους, έτοιμοι να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία.

Οι εξετάσεις διενεργούνται σε επιλεγμένα Εξεταστικά Κέντρα σε όλη την επικράτεια. Περιλαμβάνουν Θεωρητικό Μέρος και Πρακτικό Μέρος. Στο Θεωρητικό Μέρος οι υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης που αντλούνται από Τράπεζα Θεμάτων. Στο πρακτικό μέρος, οι υποψήφιοι παρουσιάζουν μια μικροδιδασκαλία 20’ στο θεματικό αντικείμενο εξειδίκευσής τους (ο πληροφορικός στην πληροφορική, ο λογιστής στη λογιστική κ.λπ.) ή και σε όποιο άλλο θεματικό αντικείμενο επιλέγουν, σε ομάδα συνυποψηφίων, που «παίζουν» τον ρόλο των εκπαιδευομένων, παρουσία διμελούς κλιμακίου αξιολογητών.

To PyliNews.gr, βρέθηκε προχθές Κυριακή 27 Νοεμβρίου σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας μία γεύση από κοντά με τους συμμετέχοντες αρχικά, να δηλώνουν έτοιμοι & για τα δύο μέρη της διαδικασίας, ενώ στο τέλος αυτής να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους.

Να αναφέρουμε εδώ πως, οι υποψήφιοι σε αυτή την διαδικασία, δεν πιστοποιούν την ειδικότητά τους (οικονομολόγος, γραφίστας, γεωπόνος κ.λπ.), αλλά μέσω αυτής πιστοποιείται ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, προκειμένου να διδάξουν σε ομάδες ενηλίκων, σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κ.λπ.). Παράλληλα, με την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκροτούν το Ατομικό Χαρτοφυλάκιο Προσόντων κάθε εκπαιδευτή, του αποδίδονται οι Κωδικοί ΣΤΕΠ (ταξινομικό σύστημα επαγγελμάτων της Εθνικής Στατιστικής Αρχής ) που αντιστοιχούν στην ειδικότητα/εξειδίκευσή του.

H πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου o εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης». Επιπλέον, τα στοιχεία Ατομικού Χαρτοφυλακίου Προσόντων των εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια είναι διαθέσιμα διαδικτυακά σε κάθε δυνάμει ενδιαφερόμενο φορέα, μέσω της μηχανής αναζήτησης εκπαιδευτών με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (βλ. σχετ. http://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/adult-educators) .

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

 “Forest Park” στα Τρίκαλα;!  *  “ Έστι δε αρχή της λέξεως το ελληνίζειν” 

 Του Ηλία  Γιαννακόπουλου/Φ ι λ ο λ ό γ ο υ          “ Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική / το …