Phgi Pnevmatiko (2)

Άλλο ένα σημαντικό έργο, «παίρνει σάρκα & οστά», με την κατασκευή του να έχει έχει ξεκινήσει, με τα πρώτα μπετά να έχουν πέσει σήμερα, από τον Δήμο Πύλης  σε συνεργασία με την Τ.Κ. Πηγής, αυτό του Πνευματικού Κέντρου στην Πηγή, με την κωδική ονομασία: «Αίθουσα συνάθροισης κοινού».

Ένα έργο που επί σειρά ετών αποτελούσε κρυφό πόθο & πάγιο αίτημα των κατοίκων της Πηγής, καθώς κάτι τέτοιο έλειπε &  πλέον αποτελεί πραγματικότητα.

Πρόκειται για κτίριο το οποίο θα είναι ισόγειο και ανεγείρεται στην ανατολική πλευρά δημοτικής έκτασης, εμβαδού 855.50 τ.μ., πλησίον του Ι.Ναού των Αγ. Θεοδώρων, όπου πριν υπήρχε ένα παλιό πλινθόκτισμο κτίσμα, το γνωστό στους κατοίκους της Πηγής με την ονομασία ,“Κελί του παπά”, το οποίο προ πολλού είχε περιπέσει σε αχρηστία.

Το εν λόγω κτίριο έχει εμβαδό 153.29 τ.μ. σε σχήμα «Π» και η κύρια είσοδος θα είναι δυτικά. Το ύψος του κτιρίου θα είναι 5.50μ. για τα δυο τμήματα με τις μονόριχτες στέγες και 6.56μ. για το κεντρικό τμήμα. Το εσωτερικό του θα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο για το κοινό με την κουζίνα και τους χώρους υγιεινής να αναπτύσσονται βόρεια σε ξεχωριστούς χώρους, ενώ θα διαθέτει πρόσβαση σε ΑμΕΑ, με την κατασκευή ράμπας 2 μέτρων & κλίσης 5%.

Το  έργο  χρηματοδοτείται από έσοδα της Τ.Κ. Πηγής & πόρους του Δήμου Πύλης, ενώ η  συνολική  του δαπάνη, ανέρχεται  στο  ποσό  των  150.000,00 €.

 Phgi Pnevmatiko ()

Phgi Pnevmatiko (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πότε η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι

Η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε α…