Arxiki

Πρώτη ημέρα η χθεσινή του Προγράμματος «Προληπτικού Ελέγχου» για την Πιαλεία, το οποίο υλοποιεί το Τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, διάρκειας τριών ημερών 18, 19 και 20 Φλεβάρη, πραγματοποιείται στον χώρο του Κοινοτικού Γραφείου του χωριού & αφορά ηλικιακές ομάδες από 50 ετών & άνω…

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, που έχει ξεκινήσει εδώ & πολύ καιρό από το Γ.Ν Τρικάλων, το οποίο οργανώνεται από το Τμήμα Επισκεπτών Υγείας αυτού, σε συνεργασία με το καρδιολογικό τμήμα & με κάθε άλλο τμήμα που συνεργάζεται μαζί του & προβαίνει σε εξετάσεις όπως: Μέτρηση ζακχάρου, χοληστερίνης, τριγυκεριδίων & «ντόμπιγκ » αρτηριών.

Επίσης σωματομετρικές μετρήσεις (βάρος, ύψος, περιφέρεια μέσης), μέτρηση του σφυροβραχιόνιου δείκτη για την πρόληψη καρδιαγγειακού κινδύνου & ό,τι παθολογικό ανιχνεύεται, ο «ασθενής» παραμπέμπεται στην καθ’ ύλην ειδικότητα.

Μιλώντας στο PyliNews.gr, ο κ. Γιώργος Καπέλος, μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν. Τρικάλων,ανέφερε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθάει τους ανθρώπους της υπαίθρου, που γλιτώνουν χρόνο, κόπο & έξοδα που θα απαιτούντο με την μετάβασή τους στα Τρίκαλα, ενώ στόχος είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εξαπλωθεί & σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Πύλης στο άμεσο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Καπέλο & την Δ/ση του Γ.Ν. Τρικάλων, καθώς & το αρμόδιο τμήμα γι’ αυτής τους την πρωτοβουλία, ενώ θεώρησε σκόπιμη την ανάπτυξη του προγράμματος & σε άλλες Τ.Κ. του Δήμου.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…