DSC02109

Από σήμερα & με πυρετώδεις ρυθμούς, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το «38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων» στα Περτουλιώτικα λιβάδια, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, αποτελώντας μία εκ των  μεγαλύτερων υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων της χώρας μας.

Για φέτος η συγκεκριμένη εκδήλωση, έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή.

Η περιοχή έχει επιλεχθεί λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της φυσικής ομορφιάς, αλλά και λόγω της ιστορικότητας της, αφού έχει αποδειχθεί ότι εδώ συγκεντρώνονταν τα περισσότερα Σαρακατσάνικα τσελιγκάτα.

Περισσότεροι από 20.000 Σαρακατσάνοι από όλα τα μήκη και πλάτη των Βαλκανίων, συγκεντρώνονται εδώ από το 1980, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την παράδοσή τους και τις σχέσεις τους.

Ο Δήμος Πύλης στηρίζει όλα τα χρόνια αυτό το εγχείρημα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, με υλικοτεχνική υποδομή, με την συντήρηση, την καθαριότητα, την δημιουργία των χώρων συνάντησης &  αγκαλιάζει και θα αγκαλιάζει στο διηνεκές την προσπάθεια, με στόχο «κάθε χρόνο και καλύτερα».

Στο εγχείρημα της όλης προσπάθειας, εθελοντικά συμμετέχει & προσωπικό από το «Τμήμα συντηρήσεων κτιρίων» της ΣΜΥ,  γεγονός για το οποίο ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας & η αρμόδια Αντ/ρχος «Καθαριότητας» κα Λ. Οικονόμου, ευχαριστούν θερμά την Δ/τή της Σχολής, Ταξίαρχο Δημ. Κωστόπουλο.

DSC02111

DSC02112

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…