default

Ξεκίνησαν προχθές Τρίτη οι εργασίες κατασκευής του Προπονητικού Κέντρου στη θέση «Κορπ» στο Τ.Δ. Βροντερού του Δήμου Πύλης, προετοιμασίας ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε απόσταση 1km από τον οικισμό της Βλάχας με 1.200,00m υψόμετρο.

Ο εργολάβος ήδη έχει εγκατασταθεί & σύμφωνα & με την προβλεπόμενη σύμβαση,  αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες του σε 12 μήνες από την εγκατάσταση.

Περιφέρεια Θεσσαλίας & Δήμος Πύλης σε αγαστή συνεργασία προωθούν ένα από τα πιο πρωτοποριακά έργα των τελευταίων ετών, όχι μόνο σε επίπεδο Δ. Πύλης, αλλά & στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς πρόκειται για ένα το οποίο εντάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον Αθλητικό Τουρισμό κι αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά, τόσο στην οικονομική, όσο & στην πολιτιστική ανάπτυξη, όχι μόνο της εκεί περιοχής, αλλά γενικότερα του Δήμου, αναδεικνύοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Πύλης και με την κατάλληλη κι εδώ αξιοποίησή τους, θα εκτοξεύσουν την ποιότητα & ποικιλότητα του τουριστικού προϊόντος στα ύψη!!!

Άλλη μια επιτυχής κίνηση εκ μέρους της δημ. Αρχής, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας θα είναι εμφανή, από την πρώτη  κιόλας μέρα λειτουργίας του Κέντρου.

Όσον αφορά στο ΚΟΡΠ, η κατάλληλη γεωμορφολογία του εδάφους καθώς και το υψόμετρο θεωρούνται ιδανικά για την προπόνηση των αθλητών. Η έκταση είναι περίπου 18 στρέμματα, με το Δήμο Πύλης να έχει την αποκλειστική κυριότητα. Το αθλητικό κέντρο θα καλύπτει την προετοιμασία αθλητών στίβου, ποδοσφαίρου αλλά και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων όπως ρυθμική γυμναστική, τοξοβολία, σκοποβολή.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα να αθλούνται τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της περιοχής. Με το παραπάνω έργο επιτυγχάνεται η προπόνηση των αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιδιώκεται έτσι η κατασκευή ενός έργου που θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς των αθλητών και θα συντελέσει στην τουριστική ανάπτυξη και στην οικονομική αναθέρμανση τόσο του Δήμου, του Νομού, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Προβλέπεται η κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 100x 64,00m και περιμετρικού στίβου 400,00m με 6 διαδρόμους και μία κύρια ευθεία 6 διαδρομών και περίφραξη του χώρου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Τεχνικού Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 610.000,00 €, οι εργασίες ανέρχονται σε ποσό 491.935,48€, με Γ.Ε. & Ο.Ε. , απρόβλεπτα και αναθεώρηση, ενώ ο Φ.Π.Α. 24% ανέρχεται στο ποσό των 118.064,52€.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την ΣΑΕΠ 017 με Κ.Α. 2014 ΕΠ 01700016 και τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» ως υποέργο 1 με διάθεση πίστωσης 500.000,00 ευρώ και από πόρους ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης κατά το ποσό των 110.000,00€.

default
default
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Μπακάλης: Δεσμεύομαι να εργαστώ αγόγγυστα, για τον κάθε πολίτη του Δήμου μας

Επ’ ευκαιρία της εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος στον Δ. Πύλης, θα ήθελα να ευχαρ…