Arxiki

Για άλλη μια φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο ορεινός Δ. Πύλης, ντύθηκε στα λευκά, ύστερα & από την σημερινή χιονόπτωση, φορώντας θα μπορούσαμε να πούμε το χριστουγεννιάτικο κοστούμι του, εν όψει & των γιορτών των Χριστουγέννων.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει από τις 5:30 σήμερα τα ξημερώματα & να «στρώνει» από την Ελάτη & προς τα επάνω, με το ύψος του χιονιού στην Ελάτη να είναι στους τρεις πόντους, ενώ στο χιονοδρομικό, μέχρι & στη 1:00μμ δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους, δημιουργώντας ωστόσο ένα όμορφο σκηνικό, που συναντάει κανείς μόνον εκεί, στέλνοντας ταυτόχρονα & το μήνυμα ότι τα Χριστούγεννα είναι κοντά & απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον φέτος θα είναι «λευκά».

Σχετικά τώρα με την διαχείριση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο, δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, καθώς 14 μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων υπό τον συντονισμό του Αντ/ρχη κου Χρ. Μιχαλάκη, βρίσκονται από το πρωί επί ποδός, καθαρίζοντας τους δρόμους & ρίχνοντας αλάτι.

Από πλευράς Δ. Πύλης & σύμφωνα με τον Αντ/ρχο Πολ. Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλη, προς το παρόν ο μηχανισμός του Δήμου δεν χρειάστηκε να επέμβει σε σημεία της αρμοδιότητάς του, ωστόσο η Υπηρεσία είναι επί ποδός, παρακολουθώντας στενά το φαινόμενο & οποιαδήποτε στιγμή προκύψει ανάγκη, να επέμβει άμεσα, ενώ γύρω στη 1:00, θα γινόταν αποχιονισμός στο πάρκιγκ του χιονοδρομικού & του Σαλέ Περτουλίου.

Από την πλευρά των Στουρναραίικων τώρα η χιονόπτωση ήταν αμυδρή, με το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του δειλά-δειλά, από το σημείο «Ψάρος» & προς τα επάνω.

Στους οδηγούς που κινούνται στο εν λόγω οδικό δίκτυο, συνιστάται να φέρουν μαζί τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς κατά τις βραδινές ώρες προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να δημιουργηθεί παγετός.

Στα ορεινά χιόνι, στα πεδινά του Δήμου βροχόπτωση, με τη θερμοκρασία να σημειώνει ως ήταν φυσικό αποκλίσεις & το θερμόμετρο στο χιονοδρομικό να δείχνει τους -2.5, σε Ελάτη & Στουρναραίικα τους -0.5, ενώ στα πεδινά δεν ξεπέρασε τους +5.

Και στον γυρισμό μας & μέσα σε ένα τέτοιο μαγευτικό σκηνικό, δεν αντέξαμε στον πειρασμό, κάνοντας μια στάση στο cafe «Κρύπτη» στην Ελάτη, απολαμβάνοντας μια ζεστή σοκολάτα, με φόντο το χιονισμένο ελατόδασος της περιοχής, δίπλα στην απαιτούμενη τζακόσομπα του καταστήματος…

 


IMG_4133

 

IMG_4134

IMG_4137

IMG_4142

IMG_4145

IMG_4146

IMG_4147

IMG_4150

IMG_4151

IMG_4152

IMG_4153

IMG_4154

IMG_4155

IMG_4156

IMG_4157

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…