Arxiki

Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ & Υπουργός Εσωτερικών, ήταν ο επίσημος καλεσμένος   του Δήμου Πύλης & κεντρικός ομιλητής για την επετειακή εκδήλωση της «Μάχης της Πόρτας», σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέφθασε στην περιοχή χθες το απόγευμα, όπου κατέλυσε σε γνωστό Ξενοδοχείο της Ελάτης, ενώ σήμερα τον υποδέχτηκε στο δημοτικό κατάστημα Πύλης ο Δήμαρχος μετά των Αντιδημάρχων κ.κ. Κ. Μπαλατσούκα/Πολιτισμού & Άρη Τζάνη/Πολ. Προστασίας & Αθλητισμού & του προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρ. Νάκου.

Παρόντες στο δημοτικό κατάστημα κατά την άφιξη του κ. Κωνσταντόπουλου ήταν & οι δημ. σύμβουλοι κ. Θαν. Κωστάκης, Ρούλα Οικονόμου, Κ. Κρούπης, Βασ. Αναγνώστου, Π. Μπόμπορας & Θαν. Γιαννοτάκης

Ν. Κωνσταντόπουλος:…

Για την «Μάχη της Πόρτας»

«Η Μάχη της Πόρτας» ως ιστορικό γεγονός είναι διαμορφωτικό ζωής, γιατί ανήκει στην κατηγορία των γεγονότων που δίνουν περιεχόμενο ζωής σε αξίες, ιδέες, οράματα & ιδανικά».

«Η Μάχη της Πόρτας» του Ιούνη του 1943, στέκεται απέναντί μας, ως ιστορικός καθρέφτης & όχι ως διακοσμητικό κάτοπτρο, στον οποίο πρέπει να κοιτάξουμε & να ανακαλύψουμε την ανάγκη για ιστορική αυτογνωσία, κοινωνική εγρήγορση, αίσθημα ευθύνης & αξιοπρέπειας¨.

 «Η Μάχη της Πόρτας», αποτελεί ένα πραγματικό βίωμα ανθρώπινης γενναιότητας & θυσίας».

 «Η Μάχη της Πόρτας» ως ιστορικό γεγονός δεν αποτελεί επετειακή αφορμή για ανακυκλώσεις αφηγήσεων & περιγραφικές αναπαραστάσεις. Προσκαλεί σε αναστοχασμό των πραγμάτων, χωρίς διαθλάσεις & φωτοσκιάσεις των δεδομένων & επιβάλλει την δημιουργική ανασύνθεση των καιρών & της εποχής, της κοινωνίας & της πραγματικότητας». 

Για τα τεκταινόμενα στην τρέχουσα πολιτική & οικονομική σκηνή…

«Η Ελλάδα με την μαζικότερη εθνική αντίσταση εναντίον του φασισμού & ναζισμού, με έναν ρημαγμένο ελληνικό λαό να δίνει απ’ το υστέρημά του, για την ανασυγκρότηση της μεταπολιτκής Ευρώπης, τα κράτη της οποίας όμως σήμερα, μας εκβιάζουν & λεηλατούν ως ψυχροί τοκογλύφοι».

«Η υπογραφή των μνημονίων είναι μία πολιτική απόφαση, μία πολιτική ενέργεια την οποία η Ιστορία δεν θα την δικαιολογήσει ως αναγκαστική υπογραφή».

«Θα σεβόμουν το δημοψήφισμα του 2015. Όταν κάνεις δημοψήφισμα το κάνεις για να το σεβαστείς. Δεν το κάνεις για να πεις ότι το «ΟΧΙ» σημαίνει καλύτερο «ΝΑΙ» . Έτσι εμπαίζεις & περιπαίζεις την λειτουργία των θεσμών». 

Απατώντας ο κ. Κωνσταντόπουλος στις ερωτήσεις δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Πύλης,  & σχολιάζοντας την τρέχουσα οικονομική συγκυρία της χώρας & τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το χρέος, είπε μεταξύ άλλων: » Το κύριο πρόβλημα είναι ότι επιτέλους…θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο εθνικής διαπραγμάτευσης. Ένα σχέδιο συγκεκριμένο & με βάση αυτό, η οποιαδήποτε Κυβέρνηση, να εμφανίζεται στις Βρυξέλλες & στους τεχνοκράτες. Εδώ δεν έχουμε ένα τέτοιο σχέδιο. Ούτε αυτά τα οποία έχουν υπογραφεί θα πρέπει να θεωρούνται τετελεσμένα διά βίου μέχρις εξαντλήσεων των πάντων, ούτε & να πάμε με τη νοοτροπία σε «δουλειά να βρισκόμαστε», για να διασκεπτόμαστε περιμένοντας, ο καθένας απ’ την δική του πλευρά, τα δικά του σενάρια να πάρουν υπόσταση. Είμαστε στην πιο κρίσιμη διαδικασία της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας & συμπεριφερόμαστε ερασιτεχνικά, με παλαιοπολιτικές & παλαιοκομματικές μεθόδους.»

Καλούμενος ο κ. Κωνσταντόπουλος να προτείνει μία λύση για την οικονομική κατάρρευση της χώρας απάντησε χαρακτηριστικά πως: «Η λύση για την κρίση δεν είναι συνταγή, ούτε αντιμετωπίζεται με αντίδοτα».

Καθώς στην πολιτική τίποτα δεν είναι στιγμιαίο, τυχαίο & ανεξήγητο, θεωρεί ο κ. Κωνσταντόπουλος, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ανάλογη προετοιμασία αντιμετώπισης των πραγματικών αιτιών δημιουργίας της κρίσης. Και δεν είναι μόνον οι διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους & της διακυβέρνησης. Είναι το διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η διαρκής λογοδοσία. Είναι ένα σχέδιο το οποίο θα στηρίξει τη γονατισμένη αυτή τη στιγμή Οικονομία.

Ως σημαντικό, εκτός των παραπάνω, που ο κ. Κωνσταντόπουλος θεωρεί ότι θα δώσει λύση & πρόοδο στο σημερινό αδιέξοδο,  είναι μια δραστική αναδιάρθρωση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, καθώς το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας, επί χρόνια τώρα, απομακρύνθηκε από την κοινωνική πραγματικότητα, έχοντας ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας «πλαστής» κοινωνική πραγματικότητας με την οποία βολευότανε.

Ένα τέτοιο σύστημα ήταν καταδικασμένο να «μπουκώσει», να βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορούσε να παράξει δικαιοσύνη, ούτε αναδιένειμε με δίκαιο τρόπο, το όποιο εθνικό προϊόν με δίκαιο τρόπο.

Επίσης, τον υπάρχων εκλογικό νόμο, το νόμο «Περί ευθύνης Υπουργών», το Σύνταγμα & τον τρόπο λειτουργίας του Υπουργικού «Συμβουλίου», χαρακτήρισε ως τον «σάπιο μυ» του βασικού ιστού του σημερινού πολιτικού συστήματος, ενώ κλείνοντας είπε πως πολλά από τα δυσμενή μέτρα που έχουν επιβληθεί υπό τον «μανδύα» των μνημονίων δεν τα ζήτησαν οι δανειστές, παρά υπεβλήθησαν από τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν αυτά τα χρόνια την «Κρίση», με έναν τρόπο ανεπίτρεπτο!

Στη συνέχεια & στον χώρο της πλατείας του ανοιχτού θεάτρου της Πύλης, έλαβε χώρα η κεντρική εκδήλωση για την 74η επέτειο της «Μάχης της πόρτας», όπου στις 11:00πμ συγκεντρώθηκε ο λίγος κόσμος αυτή τη φορά, για να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα.

Από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσόστομο, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μπρος στο μνημείο των πεσόντων στη «Μάχη της Πόρτας», ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων & παρουσίαση τραγουδιών της «Αντίστασης» από την μουσική χορωδία του Π.Σ. Πύλης, η κεντρική ομιλία του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου, για να κλείσει η εκδήλωση τελικά, με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Κατόπιν απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο ως ενθύμιο της σημερινής τους παρουσίας στην 74η επέτειο για την ‘Μάχη της Πόρτας» στον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο & σε απογόνους αγωνιστών της αντίστασης.

Στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσαν ο Δήμαρχος, ο επίτιμος καλεσμένος κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος

η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κα Παναγιώτα Δριτσέλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο κ. Βασ. Αναγνωστόπουλος/Θεματικός Αντ/ρχης Υγείας, ο κ. Μίμης Μπουκουβάλας απόγονος αγωνιστή, ο κ. Αθ. Πουλακάκης ως εκπρόσωπος των απογόνων του 1/38 Συντάγματος του ΕΛ.Α.Σ., ο κ. Λεων. Πανάγος Αντ/ρχης εκ μέρους της ΣΜΥ, ο κ. Χρ. Παπαδογιάννης Δ/τής Α.Τ. Πύλης, ο κ. Κ. Αυγέρης Υπ/γός για την Π.Υ. Τρικάλων, ο κ. Αθ. Παππάς εκπρ/πος του ΣΥΡΙΖΑ Πύλης, ο κ. Χρ. Γκρέκος εκπ/πος της δ/σας Επιτροπής Ν.Δ. Τρικάλων, ο κ. Άρης Μερεντίτης εκπ/πος του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, η κα Κων/ίνα Σουλιώτη Αντ/ρος Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, η κα Μαρίνα Πανάγου πρ. της Τ.Κ. Πύλης, ο κ. Ιω. Μπαμπανάρας εκπρ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, ο κ. Λουκάς Σκύφτας πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων, ο κ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, η κα Λίτσα Ζαρογιάννη κόρη του αείμνηστου καπετάνιου Ζαρογιάννη «Καβαλάρη», η κα Ξανθή Παπαναστασίου πρ. του Αττικού Τύμβου Σωματείου Εκτελεσμένων Αγωνιστών Αθηνών, ο κ. Σπύρος Τανταλίδης πρ. του σωματείου «Λαζαρέτο» εκτελεσμένων αγωνιστών Κέρκυρας, ο κ. Κώστας Μαντέος πρ. συλλόγου του ΣΦΕΑ (Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών) 1966-1974 & η κα Λίτσα Παπαχρήστου εκ μέρους του Συνδέσμου του Μουσείου «Φίλοι της ΕΠΟΝ».

 

IMG_3293 IMG_3294 IMG_3295 IMG_3297 IMG_3298 IMG_3299 IMG_3300 IMG_3301 IMG_3304 IMG_3306 IMG_3309 IMG_3310 IMG_3312 IMG_3313 IMG_3321 IMG_3324 IMG_3326 IMG_3330 IMG_3331 IMG_3334 IMG_3337 IMG_3338 IMG_3339 IMG_3340 IMG_3358 IMG_3359 IMG_3360 IMG_3361 IMG_3363 IMG_3364 IMG_3366 IMG_3370 IMG_3371 IMG_3372 IMG_3373 IMG_3374

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…