kerameos_2_15

Στην πρόσφατη επίσκεψή της στις ΗΠΑ , η υπουργός Παιδείας, διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση σε ό,τι σχετίζεται με τα ελληνικά προγράμματα σε Πανεπιστήμια

Υπέρ του υποχρεωτικού επαγγελματικού προσανατολισμού  από την Α’ Γυμνασίου, τάχθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ που ανέδειξε μια προβληματική εικόνα της ελληνικής παιδείας σε σχέση με την αγορά εργασίας, η Νίκη  Κεραμέως πρότεινε  τον υποχρεωτικό επαγγελματικό προσανατολισμό από την Α’ Γυμνασίου, όταν ακόμα τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους.

Παράλληλα,τόνισε,  η πρακτική άσκηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ώστε να έχουν μια καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας.

Πρέπει να γίνει «πάντρεμα» της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, είπε  χαρακτηριστικά η υπουργός.

Η Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι  θα υπάρξουν νέες εκπαιδευτικές θεματικές στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν σφαιρική, σύγχρονη παιδεία.

 Μία από αυτές, είπε,  θα είναι η επιχειρηματικότητα, καθώς θα δώσει στα παιδιά ερεθίσματα για κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δαιμονοποιήσει.

“Η κυβέρνηση θα επενδύσει στην επαγγελματική εκπαίδευση. Θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια για τα οφέλη της”, σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Τέλος η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην    προσπάθεια εξεύρεσης κινήτρων για να υπάρξει όσμωση και των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, ενώ έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία, σχετικά με την αλλαγή του άρθρου 16, σημειώνοντας ότι η ιδιωτική και η δημόσια εκπαίδευση πάνε παράλληλα, και όχι συγκρουσιακά.

Σε πρόσφατη επίσκεψή της στις ΗΠΑ ,  η υπουργός Παιδείας, διαπίστωσε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση σε ό,τι σχετίζεται με τα ελληνικά προγράμματα σε Πανεπιστήμια   και, ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πόλο έλξης φοιτητών.

«Υπήρχε όχι μόνο θετική ανταπόκριση αλλά υπήρξε συνολική πρόταση για το πώς μπορούν να δουλέψουν μαζί Ελλάδα και Αμερική στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών, αρκεί να υπάρχει σωστό θεσμικό πλαίσιο και πολιτική βούληση», είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως .

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…