kerameos_3_8

Πρόεδρος Κολλεγίων: Να τεθούν σκληρές προϋποθέσεις αδειοδότησης στα Κολλέγια ακριβώς, όπως έκανε και η Κύπρος

“Είναι στις προθέσεις μας να δούμε συνολικά το θέμα των Κολλεγίων  και να τεθούν αυστηρά κριτήρια για τη λειτουργία τους.   Είναι και αυτό μέσα στα νομοθετικά σχέδιά μας στο επόμενο χρονικό διάστημα”.

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική εκπομπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Με την πρόθεση αυτή της υπουργού Παιδείας συμφωνεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών  Κολλεγίων  Β. Δασκαλάκης , ο οποίος σήμερα στη Βουλή , καταθέτοντας την άποψη για την τροπολογία περί χορήγησης ισοδυναμίας στα πτυχία των Κολλεγίων δήλωσε:

  • θα πρέπει να βρούμε τρόπους βάζοντας  σκληρές προϋποθέσεις στα κολέγια να έχουν και αυτά τη δυνατότητα, ακριβώς, όπως έκανε και η Κύπρος, χωρίς να ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο, να μπορούν να φέρουν πολλούς ξένους σπουδαστές.
  •  θα ήθελα να σας βάλω να σκεφθείτε ότι οι Κύπριοι μέχρι τώρα έρχονταν στην Ελλάδα να σπουδάσουν και τώρα φεύγουν οι Έλληνες να σπουδάσουν στην Κύπρο. Οι Κύπριοι έχουν μόνο 16 χιλιάδες Έλληνες ενώ από τις άλλες χώρες, Κατεχόμενα και μη, περίπου στις 100.000.
  • Μιλάμε για απίστευτες δυνατότητες, όπως γίνεται ήδη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και έχει προβλέψει κ. υπουργός, από ό,τι ξέρω για τα ξενόγλωσσα τμήματα, αλλά πώς να το κάνουμε, πολύ καλή δουλειά, όχι μεγάλη ευελιξία, όχι ταχύτητα σε αντιδράσεις.
  • Στην Κύπρο υπήρχαν πάντα τα κρατικά πανεπιστήμια που δεν είχαν ούτε έναν ξένο σπουδαστή, όπως και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που έχει ελάχιστους,  15 χρόνια και έχει μόνο μερικούς μαθητές ενώ τα κολέγια έφεραν αυτή την τρομερή οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, όπου σε μεγάλο μέρος οφείλεται σε αυτό.
 
Συγχαρητήρια στην υπουργό Παιδείας

Ο πρόεδρος των Κολλεγίων εξέφρασε την ικανοποίηση με τις νέες ρυθμίσεις για την ισοδυναμία των πτυχίων των Κολλεγίων,που βρίσκονται στη Βουλή, προς ψήφιση  και συνεχάρη την υπουργό Παιδείας  “για την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε στο να ανακαλέσει- όπως είπε- τον προηγούμενο νόμο του κ. Γαβρόγλου”.

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…