Nikol Tziortzioti

Η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη, με καταγωγή & μόνιμη διαμονή την Φιλύρα, αποτελεί ακόμα μια νέα δυναμική παρουσία στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρώτα ο Άνθρωπος», κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Κώστα Μαράβα, εμφορούμενη από φρέσκες ιδέες & διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, αλλά & όραμα την αναπτυξιακή τροχιά του Δ. Πύλης, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που αυτός διαθέτει, με ένα εκ των βασικών του τον πρωτογενή τομέα, τον οποίο εκπροσωπεί ως νέα επιχειρηματίας & θεωρεί ως «βαρύ χαρτί» & μοχλό ανάπτυξης!

Η κα Τζιωρτζιώτη είναι τελειόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσ/ίκης, του τμήματος Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας & κάτοχος βεβαιώσεων παρακολούθησης μιας σειράς σεμιναρίων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, συμβουλευτική & πώλησης αγροτικών προϊόντων.

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, διατελεί ενεργό μέλος του Συλλόγου «Δράση για την κοιλιοκάκη», με έδρα την Θεσ/ίκη & στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των πολιτών στο αυτοάνοσο αυτό νόσημα, για την καλύτερη πρόληψη και η βελτίωση της υγείας τους, ενώ προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες της & από την θέση της εκκλησιαστικής επιτρόπου στην Ενορία Αγ. Δημητρίου Φιλύρας.

Με αρκετές γνώσεις & εμπειρία, όντας η ίδια ασχολούμενη στο κομμάτι του αγροκτηνοτροφικού τομέα, θεωρεί πως η σχέση του πρωτογενή τομέα και της τοπικής ανάπτυξης είναι άρρηκτη και διαχρονική & καθώς είναι έτσι & αλλιώς συνδεδεμένος & με άλλους τομείς της Οικονομίας, μπορεί μέσα από σωστό σχεδιασμό να ανασυστήσει ένα νέο «επιχειρείν» που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά το σημαντικότερο θα κρατήσει στον τόπο τους του νέους ανθρώπους, στήνοντας με μεράκι την δική τους επιχείρηση.

Καθώς όπως λέει, «Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με τεράστια δυνατότητα παραγωγής πλούτου, που ως Έλληνες ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί την αξία του όσο & όπως θα έπρεπε, ενώ βασικός στόχος, παράλληλα με την παραγωγή, αποτελεί ο μεταποιητικός τομέας σε μια σχέση καθετοποίησης με το πρωτογενές προϊόν. Τομέα στον οποίο υστερούμε ως χώρα & είναι κρίμα ατυποποίητα προϊόντα υψηλής ποιότητας, να μην έχουν αναγνωσιμότητα. Έχοντας υπ ‘όψιν μου όλα, γι’ αυτό & επέλεξα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στον δικό μου τόπο, στο χωριό μου την Φιλύρα, διαθέτοντας την δική μου αγροκτηνοτροφική  μονάδα, ενώ ήδη έχω κάνει τα πρώτα βήματα στην καθετοποίησή της, με δημιουργία μονάδας παραγωγής γιαουρτιού στην εδώ περιοχή , αξιοποιώντας χρηματοδοτικές ευκαιρίες του προγράμματος LEADER «.

Θεωρεί την ενασχόλησή της με την τοπική αυτοδιοίκηση ως μια πολύ καλή ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες & τις γνώσεις της στο ευρύ φάσμα των συνδημοτών της, που είτε βρίσκονται στην αρχή τέτοιου είδους επιχειρηματικών σχεδίων, είτε είναι ήδη αγροτοκτηνοτρόφοι & αυτό θα επιδιώξει από οποιαδήποτε θέση ευθύνης & αν βρεθεί.

Ευχαριστεί παράλληλα τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα, για την τιμή που της έγινε να συμπεριεληφθεί στο συνδυασμό του, υποσχόμενη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανεί αντάξια της επιλογής & του ιδίου & των συνδημοτών της.

 

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…