olimpos_diasosi-1021x580

Την τελευταία του πνοή, φέρεται να άφησε στον Όλυμπο ο ένας εκ των δύο ορειβατών που αγνοούνταν από την Τρίτη στο μυθικό βουνό. Για τον εντοπισμό των δύο ορειβατών που συνάντησαν χθες δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θέση «Στεφάνι», λίγο πριν την κορυφή του βουνού, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 29 στελέχη της, καθώς και κλιμάκιο από 6 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη, που έσπευσε την Τρίτη να συνδράμει τις προσπάθειες εντοπισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες ο ένας εκ των δύο ορειβατών εντοπίστηκε νεκρός, πιθανότατα λόγω υποθερμίας, αφού δεν κατάφερε να αντέξει τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι οποίες και δυσχέραναν σημαντικά και το έργο ανεύρεσής του από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο δεύτερος ορειβάτης εντοπίστηκε από τους διασώστες έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Αποστολίδης» απ’ όπου και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με την ολοκλήρωση της αποστολής διάσωσης.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…