stikaki

Αλήθεια γιατί υπάρχει η ασφαλής κατάργηση συσκευών; Είναι απαραίτητο να την κάνουμε κάθε φορά ή μήπως όχι; Ας ρίξουμε λίγο φως στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Τελικά χρειάζεται να κάνουμε ασφαλή κατάργηση στις διάφορες συσκευές πριν τις αφαιρέσουμε από τον υπολογιστή μας ή μήπως είναι περιττό;

Γιατί υπάρχει η επιλογή αυτή και τι μπορεί να συμβεί αν την αγνοήσουμε; Ας δούμε παρακάτω απλά και κατανοητά.

Τι είναι η ασφαλής κατάργηση;

Όσοι ασχολείστε έστω και λίγο με υπολογιστές και πιο συγκεκριμένα με μεταφορές αρχείων θα έχετε δει πολλές φορές το εικονίδιο της ασφαλούς κατάργησης συσκευών USB.

Πρόκειται για μια απλή λειτουργία (εικονίδιο) που μας επιτρέπει να αφαιρούμε σκληρούς δίσκους και άλλα αποθηκευτικά μέσα από τον υπολογιστή μας με ασφάλεια.

Από σκληρούς δίσκους και στικάκια μέχρι κάρτες μνήμης ή ακόμη και συσκευές DVD σε λάπτοπ έχουν αυτή την επιλογή. Παρόλα αυτά πολύς κόσμος την αγνοεί και απλά τραβάει τη συσκευή ξερά.

Αυτό είναι μεγάλο λάθος και μπορεί να βλάψει όχι μόνο τα αρχεία που φυλάσσονται μέσα στο αποθηκευτικό μέσο, αλλά ακόμη και την ίδια την συσκευή.

Χρειάζεται ασφαλής κατάργηση των συσκευών USB από τον υπολογιστή μας;

Η απλή λογική λέει ότι δεν θα τραβήξουμε ένα USB stick την ώρα που αντιγράφει δεδομένα. Κι αυτό για να μην καταστρέψουμε αρχεία.

Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί και μετά την εντολή που θα δώσουμε εμείς, καθώς αυτή μπορεί να μην εκτελεστεί αμέσως αλλά να μπει σε μια ουρά πίσω από άλλα αιτήματα.

Έτσι, αν εμείς βγάλουμε απότομα την συσκευή είναι πιθανόν να μην έχει τελειώσει η μεταφορά και τελικά να προκαλέσουμε πρόβλημα στο υλικό.

Για τον ίδιο λόγο πολλές φορές το σύστημα δεν μας αφήνει να κάνουμε ούτε καν ασφαλή κατάργηση επειδή, ακόμη κι αν δεν το βλέπουμε εμείς, η συσκευή είναι απασχολημένη.

Και παρά το γεγονός ότι στα διάφορα λειτουργικά συστήματα υπάρχουν κάποιες διαφορές ως προς το πως αντιμετωπίζουν τα αφαιρούμενα μέσα, καλό είναι να κάνουμε συνήθεια την ασφαλή κατάργηση για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…