istock-951681462_821_107707609_type12905

Η συνήθεια που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου από σήμερα κιόλας

Από την απώλεια λίπους και τη μείωση της πίεσης του αίματος μέχρι την πρόληψη πολλών χρόνιων παθήσεων, το τακτικό περπάτημα είναι ένα από τα καλύτερα και ευκολότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου.

«Το περπάτημα είναι η πρώτη άσκηση που συστήνω στους περισσότερους ασθενείς μου, γιατί είναι πολύ εύκολο να το κάνεις, δεν χρειάζεται τίποτα παρά ένα ζευγάρι παπούτσια και έχει τεράστια ψυχικά και σωματικά οφέλη», λέει η γιατρός Melina Jampolis.

Παρακάτω θα διαβάσεις όσα θα αρχίσεις να παρατηρείς αν αρχίσεις να περπατάς για μόλις 30 λεπτά, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Θα βελτιωθεί η διάθεση σου
Μερικές φορές, ένα ποτήρι κρασί ή λίγη σοκολάτα μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη μια δύσκολη μέρα. Όμως, μια βόλτα έχει τα ίδια ακριβώς οφέλη χωρίς τις θερμίδες, λέει η Jampolis. «Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα τροποποιεί το νευρικό σύστημα τόσο πολύ, που βοηθάει στη μείωση του θυμού και των αρνητικών συναισθημάτων», λέει η ίδια.

Θα δεις διαφορά στα ρούχα σου
Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι σίγουρα ένα σημαντικό ευεργετικό όφελος για όσους αρχίζουν να περπατούν τακτικά, λέει η Jampolis. «Όταν αρχίσεις να περπατάς συχνά, θα παρατηρήσεις ότι τα ρούχα σου θα είναι πιο χαλαρά, ακόμα κι αν το νούμερο στην ζυγαριά δεν αλλάξει», λέει. «Αυτό συμβαίνει επειδή το περπάτημα βοηθάει στη βελτίωση της απόκρισης του οργανισμού στην ινσουλίνη, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.»

Θα μειώσεις τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών
Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη λέει ότι το περπάτημα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το συνολικό κίνδυνο για διαβήτη. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Boulder στο Colorado και στο Πανεπιστήμιο του Tennessee διαπίστωσαν ότι η τακτική άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση κατά 11 βαθμούς και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 40%.

Θα βελτιωθεί ο όψη των ποδιών σου
Καθώς μεγαλώνουμε, ο κίνδυνος ανεπιθύμητων κιρσών αυξάνεται. Ωστόσο, το περπάτημα είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να αποφευχθεί η ανάπτυξη αυτών των γραμμών, λέει ο Luis Navarro, ιδρυτής και διευθυντής του The Vein Treatment Centre της Νέας Υόρκης.

Εάν ήδη πάσχεις από κιρσούς, το καθημερινό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει ώστε να διευκολυνθεί η γενική κατάσταση στα πόδια σου, λέει ο Navarro. «Επίσης, εάν έχεις γενετική προδιάθεση για φλεβίτιδα, το καθημερινό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εμφάνισης.»

Η πέψη θα γίνει καλύτερη
Αν ευχαριστείς τον καφέ επειδή διατηρεί δυνατό το πεπτικό σου σύστημα, ετοιμάσου να αρχίσεις να ευχαριστείς το περπάτημα. Οι τακτικές βόλτες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη γαστρική κινητικότητα, λέει η Tara Alaichamy, φυσιοθεραπεύτρια στα κέντρα θεραπείας του καρκίνου της Αμερικής. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που ένας ασθενής χειρουργικής επέμβασης στην κοιλιά πρέπει να κάνει, είναι να περπατήσει, γιατί χρησιμοποιεί τους πυρήνες και τους κοιλιακούς μυς, ενθαρρύνοντας την κίνηση στο πεπτικό σύστημα», λέει η ίδια.

Πηγή: womenonly.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…