neoi_agrotes

Να προχωρήσει αμέσως τις διαδικασίες ώστε να «ανοίξει» το πληροφοριακό σύστημα για να ξεκινήσει η εξέταση των αιτήσεων που υπέβαλαν χιλιάδες νέοι αγρότες για ένταξη στο Υπομέτρο 6.1. «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα, κρίνει επιβεβλημένο να «τρέξει» αμέσως το Μέτρο 1.1.1 «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ καθώς δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής ούτε καν όσοι νέοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα το 2014 αφού δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες κατάρτισης.

Όπως επισημάνθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, ενώ υπάρχουν τα κονδύλια κι είναι έτοιμος ο μηχανισμός για την αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών, η αξιολόγηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη  λόγω του μηχανογραφικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, για να ξεκινήσει η αξιολόγηση αναμένονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα φύλλα αξιολόγησης καθώς και η διαδικασία  βάσει της οποίας οι αξιολογητές θα μπορούν να μπαίνουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ότι οι ΔΑΟΚ των Περιφερειών είναι απολύτως έτοιμες από την πλευρά τους για να ξεκινήσουν την αξιολόγηση των αιτήσεων καθώς

-Έχουν ολοκληρωθεί οι  διασταυρωτικοί έλεγχο  της ηλεκτρονικής υποβολής και των φυσικών φακέλων των υποψηφίων.

-Έχουν οριστεί οι αξιολογητές  των φακέλων υποψηφιότητας  και οι υπάλληλοι που θα αναλάβουν τους διοικητικούς ελέγχους των αιτημάτων πληρωμής.

-Έχουν οριστεί οι διαχειριστές χρηστών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) και έχουν λάβει κωδικούς.

-Έχουν γίνει ενημερωτικές συναντήσεις με τους αξιολογητές σχετικά με την εφαρμογή  και υλοποίηση του Προγράμματος.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…