Arxiki papas

Το Μουζάκι επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 1/5 ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία.

Ο κ. Παππάς αφίχθη στις 10:30 στον χώρο της δημόσιας βιβλιοθήκης του Μουζακίου, όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου & πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας & Γ. Κωτσός & η επικεφαλής της Αξ/κής Αντ/σης Δήμου Μουζακίου & πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μουζακίου κα Βιβή Ντούρβα, καθώς & φορείς του Δήμου, που αποτέλεσαν & το κοινό του κυρίου Παππά, στην ομιλία του για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός & αρχικά, τόνισε την σοβαρότητα του έργου που επιτελεί το συγκεκριμένο Υπουργείο, καθώς το Χαρτοφυλάκιο το οποίο έχει κληθεί να υπηρετήσει & το αντικείμενο που αυτό εκπροσωπεί, μπορεί μακροπρόθεσμα να εγγυηθεί ότι η χώρα μπαίνει στη φάση της σταθεροποίησης & της ανάπτυξης, εννοώντας δίκτυα & εφαρμογές, τα οποία μπορούν να κάνουν κάθε τομέα της Οικονομίας μας πιο παραγωγικό, ενώ ταυτόχρονα θα καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής κάθε πολίτη από κάθε άποψη.

Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι Μουζακίου & Αργιθέας, με τους επικεφαλής της Αξ/κής Αντ/σης αυτών, καθώς & οι εκπρόσωποι των φορέων που παρεβρέθησαν, ανέφεραν στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες τους & εστιάζονται κυρίως στην μη δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης των ημιορεινών & ορεινών περιοχών, στο μονοπώλιο του ΟΤΕ, όσον αφορά το ευρυζωνικό δίκτυο & την αναγκαιότητα παρουσίας στην περιοχή & άλλων παρόχων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με χαμηλότερο κόστος.

Επίσης λόγος έγινε & για την προβληματικότητα του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, που στην Περιφέρεια οι ταχύτητές του είναι της τάξης των 2 Mbps, την σχεδόν αδύνατη η λήψη συμβατού  ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε ημιορεινές & ορεινές περιοχές των ως άνω Δήμων, την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου «Rural Broadband», «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», για το όσο το δυνατόν γρηγορότερο άνοιγμα της εθνικής πύλης ψηφιακών υπηρεσιών Ermis, αλλά & για το τεράστιο πρόβλημα των περιοχών του ορεινού όγκου των Δήμων Μουζακίου & Αργιθέας, αναφορικά με το τηλεοπτικό σήμα, που λόγω Digea, αυτές δεν καλύπτονται,  με αποτέλεσμα να είναι ανάγκη να μετατρέπεται το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό.

Με το πέρας των τοποθετήσεων & την ανάδειξη των προβλημάτων από τους πολιτικούς & κοινωνικούς φορείς, ο Υπουργός κλείνοντας είπε: «Καταγράψαμε λεπτομερώς όλα αυτά τα προβλήματα & καλούμαστε πλέον ως οι έχοντες την ευθύνη να τα δούμε όλα αυτά & ειδικά, αλλά & γενικά-μακροσκοπικά».

Για το ζήτημα των συνδέσεων είπε: «Έχει ολοκληρωθεί η 1η φάση του Roural & ξεκινάει η 2η, εξασφαλίζοντας ήδη 125.000.000€, για το οποίο θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές & θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα».

Για την τηλεόραση: «Ήδη έχουν συσταθεί δύο ομάδες εργασίας στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, εκ των οποίων η μία μελετά τεχνικά ζητήματα, σε σχέση με τις κεραίες, (τα λεγόμενα gap fillers) & την ενίσχυση των υπαρχόντων κεραιών & η άλλη η οποία μελετάει το οικονομοτεχνικά θέματα».

Αυτή η κίνηση μαζί με την γενίκευση του μέτρου που πάρθηκε για την Θράκη & την δωρεάν παροχή δορυφορικής τηλεόρασης, θεωρεί ο Υπουργός, ότι θα δώσει λύση συνολικά στο πρόβλημα σε όλη τη χώρα, καθώς το ποσό που απαιτείται για κάτι τέτοιο, δεν είναι «εξωφρενικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως μη λογική, χρονοβόρα & οικονομικά ασύμφορη έκρινε ο κ. Παππάς στο μέλλον την τηλεοπτική κάλυψη πανελλαδικά, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 96,2%, μέσω κεραιών & αντ’ αυτού πρυτάνευσε η πιο λογική & συμφέρουσα λύση, η κάλυψη να γίνει με την βελτίωση των κεραιοσυστημάτων στο 1,3% & το υπόλοιπο 2,5% δορυφορικά.

Το θέμα ΕΡΜΗΣ: «Είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας & θα το συζητήσουμε με την ¨Ολγα Γεροβασίλη».

Για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ: «Ήδη συγκροτούνται ομάδες εργασίας, για να μπορέσουμε να το προσαρμόσουμε & να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος, κακού σχεδιασμού & χαμηλών ταχυτήτων.»

Κατά την λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων από τον κ. Παππά, που ανέδειξαν οι φορείς, ο Υπουργός παρατήρησε ως πολύ σημαντικό αυτό του μονοπωλίου του ΟΤΕ ως μοναδικό πάροχο στην περιοχή, το οποίο θεωρεί πως μπαίνουμε σε μια φάση που η αγορά ανοίγει & γίνονται πιο ‘καθαροί» & οι κανόνες. Οπότε αυτό θα έχει να κάνει & με την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, φέρνοντας πάρα πολύ σοβαρά αποτελέσματα σε σχέση με τις υπηρεσίες που θα μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν.

Με το πέρας όλων επιδόθηκε Υπόμνημα στον Υπουργό από τον Δήμαρχο κ. Κωτσό, με τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή & αφορούν στις αρμοδιότητές του, ενώ η κα Βιβή Ντούρβα δώρισε στον κ. Παππά ένα Ιστορικό-λαογραφικό Λεύκωμα του Θωμά Ψύρρα με τίτλο: «Θεσσαλία. Ο τόπος & οι άνθρωποι», το οποίο δέχτηκε με ευχαρίστηση ο Υπουργός.

Κατόπιν ο κ. Παππάς επισκέφτηκε τα ΕΛΤΑ Μουζακίου, όπου μετέβη πεζη κι άκουσε θέματα-προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω υποκατάστημα, ένα εκ των οποίων είναι & η υποστελέχωση.

Στη συνέχεια θα επισκέπτετο τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, ενώ στο τέλος θα κατέληγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, όπου θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου.

Στην σημερινή επίσκεψη του κ. Παππά, εκτός των προαναφερόμενων, παρεβρέθησαν ο κ. Παν. Σκούτας Δ/ντής του ιδιαίτερου Γραφείου του κ. Παππά, ο κ. Ηλίας Αντωνίου/Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, η κα Παναγιώτα Βράντζα/βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, η κα Χρυσούλα Κατσαβριά/βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, ο κ. Λάμπρος Τζιβόλας/Δήμαρχος Δ. Αργιθέας, ο κ. Γ. Χασιώτης/Επικεφαλής Αξ/κής Αντ/σης Δ. Αργιθέας, ο κ. Δημ. Τσιούμας/πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου, ο κ. Θωμάς Καλαμπαλίκης/δημ. σύμβουλος & επικεφαλής δημ. Παράταξης, ο κ. Ηλίας Σερίφης/πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, ο κ. Αντ. Ντάνης/πρ. ΚΠΕ Μουζακίου, η κα Τερψιθέα Χουρδάκη/Δασάρχης & ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Δημ. Γκαραβέλας.

 

IMG_3030 IMG_3031 IMG_3033 IMG_3034 IMG_3035 IMG_3036 IMG_3037 IMG_3038 IMG_3039 IMG_3041 IMG_3046 IMG_3048 IMG_3050 IMG_3054 IMG_3057 IMG_3068 IMG_3069 IMG_3071 IMG_3072 IMG_3075 IMG_3076 IMG_3077

 

 

 

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…