t Das 1

Ένα νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ξεκινάει τη λειτουργία του στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Παν. Θεσσαλίας) στην Καρδίτσα.

ΣκοπόςτουΠΜΣείναιηδημιουργίαεξειδικευμένωνκαιικανώνστελεχώνεπιχειρήσεωνκαιυπηρεσιών, αλλάκαιεπιχειρηματιώνκαιερευνητώνσεθέματαβιο-Οικονομίαςκαιεφαρμογήςτωναρχώντηςστησύγχρονηπολυλειτουργικήδιαχείρισητωνδασικώνοικοσυστημάτωνκαιτωνφυσικώνπόρωνμεγάληςαξίαςπουαυτάσυντηρούνόπωςδάση, λιβάδια, υγρότοποι και θηραματικά είδη, στην τεχνολογία, καινοτομίακαιεπιχειρηματικότητα, στομάρκετινγκβιοπροϊόντων, στιςεπενδύσειςμεστόχοτηναξιοποίησηφυσικώνπόρων, ενώπαράλληλαδίνεταιέμφασησεκαινοτόμεςπροσεγγίσειςπουσχετίζονταιμεταπροϊόνταξύλουΥψηλήςΠροστιθέμενηςΑξίας, τηνπαραγωγήμηξυλωδώνδασικώνπροϊόντωνόπωςμανιτάρια, ρητίνηκαιαρωματικάφυτά, στηδιαχείρισητουαστικούπρασίνου, τουοικοτουρισμού, στιςσύγχρονεςεφαρμογέςΓεωγραφικώνΣυστημάτωνΠληροφοριώνστηναξιοποίησηκαιδιαχείρισηφυσικώνπόρωνκαιστιςτεχνολογίεςενεργειακήςαξιοποίησηςβιομάζας. Επιπρόσθετα, ηπροαγωγήτωνγνώσεωνστασυγκεκριμένααντικείμενατουΠΜΣκαιηπροετοιμασίαγιασπουδέςδιδακτορικούεπιπέδου.

Το ΠΜΣ προσφέρεται σε πλήρη φοίτηση και η διάρκεια των σπουδών ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το 3ο εξάμηνο προσφέρεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) μαθήματα και στη συνέχεια η εκπόνηση της διπλωματικής.

ΔεκτοίστοΠΜΣγίνονται: α) ΠτυχιούχοιΑΕΙαπόφοιτοιτουΤμήματοςΔασολογίας, ΕπιστημώνΞύλουκαιΣχεδιασμού, τωνπρώηνΤμημάτωνΤΕΙΔασοπονίαςκαιΔιαχείρισηςΦυσικούΠεριβάλλοντοςκαιΣχεδιασμούκαιΤεχνολογίαςΞύλουκαιΕπίπλου, τωνΠανεπιστημιακώνΤμημάτωνΔασολογίαςκαιΦυσικούΠεριβάλλοντος, ΔασολογίαςκαιΔιαχείρισηςΠεριβάλλοντοςκαιΦυσικώνΠόρων, ΓεωτεχνικώνΕπιστημών, ΤμημάτωνΠεριβάλλοντοςή (στ) συναφούςειδικότητας, β) ΠτυχιούχοιάλλωνΤμημάτωνΑΕΙ (ΠανεπιστημίωνήΤΕΙ) μεσχετικήσυνάφειαστοαντικείμενοτουενλόγωΠΜΣπουκατάπερίπτωσηκρίνονταιαπότηναρμόδιαΕπιτροπήΕπιλογήςμεταπτυχιακώνφοιτητών, γ) ΠτυχιούχοιΑΕΙτηςαλλοδαπής, συναφούςειδικότητας, αφούπροσκομίσουνισοτιμίατουτίτλουτουςαπότοαρμόδιοόργανοκαιδ) ΜέλητωνκατηγοριώνΕΕΠ, ΕΔΙΠκαιΕΤΕΠ, εφόσονπληρούντιςπροϋποθέσειςτουπρώτουεδαφίουτηςπαρ. 1 τουάρθρου 34 τουΝ. 4485/2017, μπορούνναεγγραφούνωςυπεράριθμοικαιμόνοέναςκατ’έτοςστοΠΜΣτουΤμήματοςπουυπηρετούνκαιείναισυναφέςμετοντίτλοσπουδώνκαιτοέργοπουεπιτελούνστοοικείοΊδρυμα.

Το ΠΜΣ αυτοχρηματοδοτείται και τα συνολικά δίδακτρα είναι 2800 € ανά φοιτητή και για τα τρία (3) εξάμηνα σπουδών. Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται τμηματικά.Σημειώνεται ότι δίνονται δύο (2) υποτροφίες αριστείας σε κάθε εξάμηνο (1ο& 2ο) στους φοιτητές που συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στα αντίστοιχα μαθήματα. Υποτροφίες δίνονται σε ειδικές περιπτώσεις και από επιχειρήσεις του κλάδου.Επιπρόσθετα, όπως προβλέπεται από τον Ν. 4485/2017, από το συνολικό αριθμό των εισακτέων φοιτητών απαλλάσσεται από τα τέλη φοίτησης το 30% των φοιτητών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΤαμαθήματαξεκινούντονΟκτώβριοτου 2020καιθαπραγματοποιούνταιστιςκτιριακέςεγκαταστάσειςτουΤμήματοςστηνΚαρδίτσα, κάθεΠαρασκευή (απόγευμα) καιΣάββατο, προκειμένουναδιευκολύνονταιεργαζόμενοιφοιτητέςπουβρίσκονταισεμακρινήαπόστασηαπότηνΚαρδίτσα.

Οιενδιαφερόμενοικαλούνταινααποστείλουνέωςτις5 Οκτωβρίου 2020πλήρωςσυμπληρωμένητηνΑίτησηΕκδήλωσηςΕνδιαφέροντοςπουείναιδιαθέσιμη

 

http://fwsd.uth.gr/wp-content/uploads/2020/09/AITHSH_EGRAFIS_MSc_POLYBIO_2020-2.docx

μέσωηλεκτρονικούταχυδρομείουστηδιεύθυνση[email protected],

Πληροφορίες παρέχονται από τους:

  • Γραμματεία του ΠΜΣ κ. Αθανάσιος Κυριάκης, τηλ. 24410-64750, [email protected]
  • Διευθυντή του ΠΜΣ Καθηγητή Μ. Βραχνάκη, τηλ. 6946281442, [email protected]
  • Ιστοσελίδα του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, http://fwsd.uth.gr/

 

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://fwsd.uth.gr/πρόσκληση-εκδήλωσης-ενδιαφέροντος-γ/.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…