agor

Την ένταξη του έργου προϋπολογισμού 221.225 € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας»

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε η απόφαση ένταξης του έργου στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική του Π.Γ.Ν.Λ» προϋπολογισμού 221.225 €, με Δικαιούχο Φορέα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Με το έργο αυτό ενισχύουμε τη Νευρολογική και την Ψυχιατρική κλινική ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής ιατρικής περίθαλψης. Στηρίζουμε το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

Το έργο αφορά σε προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την Νευρολογική Κλινική και την Ψυχιατρική Κλινική. Ειδικότερα και ανά κλινική: Η Νευρολογική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτρομυογράφο 6 καναλιών, με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο 24ωρης καταγραφής τουλάχιστον 25 καναλιών ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και 14 διπολικών καναλιών και με δύο μόνιτορ μεγέθους τουλάχιστον 10 ιντσών και τουλάχιστον 4 κυματομορφών.

Η Ψυχιατρική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο τουλάχιστον 32 καναλίων από τα οποία τουλάχιστον 9 θα είναι διπολικές και βοηθητικές είσοδοι, συμβατό με διακρανιακό μαγνητικό ερεθιστή, ένα σύστημα νευροπλοήγησης, συμβατό με μαγνητικό ερεθιστή και ένα μαγνητικό ερεθιστή με δυνατότητα παραγωγής μονοφασικής, διφασικής κυματομορφής και κυματομορφής μισού ημιτόνου.

 

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ:

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται σημαντική βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η Νευρολογική κλινική δεν διαθέτει ηλεκτροεγκεφαλογράφο 24ωρης καταγραφής με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνεχής παρακολούθηση ασθενών και ως εκ τούτου πρέπει να μεταβαίνουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα με προφανείς επιπτώσεις στην κλινική τους κατάσταση και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ο υπάρχων ηλεκτρομυογράφος είναι πολύ παλαιάς τεχνολογίας που συνεπάγεται τη μη καλή λειτουργία του και συχότητα βλαβών,  με αρνητικά αποτελέσματα στο έργο της κλινικής αλλά και στο έργο άλλων ειδικοτήτων που απευθύνονται στη Νευρολογική κλινική για αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών.

Τέλος, η κλινική δεν διαθέτει μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών σύγχρονης τεχνολογίας για την παρακολούθηση ασθενών με μυασθένεια, πολυνευροπάθειες, εγκεφαλίτιδες, αλλά και ασθενών που έχουν υποστεί θρομβόλυση. Αντίστοιχα η Ψυχιατρική κλινική δεν διαθέτει σύστημα νευροπλοήγησης, επαναληπτικό μαγνητικό ερεθιστή και ηλεκτροεγκεφαλογράφο, τα οποία δύνανται να συνεργαστούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιηθούν τόσο κλινικά για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως ανθεκτική κατάθλιψη, όσο και ερευνητικά για τη μελέτη νευροφυσιολογικών παραμέτρων σε ασθενείς ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων που δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδοτικά με τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…