?

Εννιά (9) νέους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση για το δήμο Πύλης  σε ευρεία  σύσκεψη των μελών του συνδυασμού που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό κατάστημα στη Λυγαριά .

Η σύσκεψη  των υποψηφίων της Λαϊκής  Συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε για την ανάλυση των αρχών και θέσεων του συνδυασμού, τον εμπλουτισμό τους με νέες προτάσεις , την επικαιροποίησή τους σύμφωνα με τις εξελίξεις , τον προγραμματισμό δράσης ( περιοδειών , συγκεντρώσεων , παρεμβάσεων) για το προσεχές διάστημα.

Κεντρικός εισηγητής της σύσκεψης ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Πύλης Βάιος Καλύβας, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν ο  Απόστολος Ζάχος, δημοτικός σύμβουλος Πύλης με τη Λαϊκή Συσπείρωση  από το 2014, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις δημοτικές ενότητες, καθώς και υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι.

Κατά την ομιλία του ο Βάιος Καλύβας ,μεταξύ άλλων , ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου και στο δήμο Πύλης  αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των συντοπιτών μας, του λαού της περιοχής. Ωστόσο το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα ή τα παχιά λόγια που ο καθένας λέει ή τη δηλώνει ο καθένας για τον εαυτό του.  Γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, τη στάση κράτησε του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης ,δηλαδή ποιος πληρώνει για την ανάπτυξη και ποιος από την άλλη την καρπώνεται, που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιόν τάσσεται ο καθένας, με τα συμφέροντα των πολλών ή με τα συμφέροντα λίγων κι εκλεκτών . Αυτό είναι το κύριο κριτήριο για κάθε συνδυασμό  είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος.

Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τα απατηλά και παχιά λόγια που λέει η κυβέρνηση , τα κόμματα που στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική , τα στελέχη τους που είναι διάσπαρτοι στους άλλους συνδυασμούς . Οι «μεταγραφές» και οι «συνεργασίες» και  σε τοπικό επίπεδο μεταξύ στελεχών που υπηρέτησαν την αμαρτωλή πολιτική των κομμάτων τους και τα ατέλειωτα  αλισβερίσια τους αποσκοπούν   στο να μοιράζονται τις καρέκλες των  δημοτικών συμβουλίων και να υπηρετήσουν με αφοσίωση τα ίδια συμφέροντα που υπηρέτησαν ως τώρα.  Είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο ψεύτικα είναι τα παχιά λόγια και οι δήθεν ανεξάρτητοι συνδυασμοί τους.

Η Λαϊκή συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε την αντιλαϊκή πολιτική που προωθούσε η ΕΕ μέσω των κυβερνήσεων  , της περιφέρειας και του  δήμου, η μόνη δύναμη  που διεκδικούσε μέτρα στήριξης του λαού , που οι υποψήφιοί της ήταν παρόντες στους λαϊκούς αγώνες . ‘Ήταν η μόνη δύναμη που δε συμβιβάστηκε με το ξεροκόμματο που έριχναν όλοι οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής για να ξεγελάσουν το λαό.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες , αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού . Γι’ αυτό απαιτείται ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Πύλης, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και τη βουλή. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες , τους αυταπασχολούμενους , τους νέους , τους άνεργους της περιοχής μας  και ιδιαίτερα εκείνους που νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί  να  βγάλουν τα συμπεράσματά τους,  να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, να συμπαραταχθούν με το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γιατί  εκφράζει το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων . Να ψηφίσουν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που στηρίζεται από το ΚΚΕ και από άλλους συνεπείς  αγωνιστές κι ανθρώπους του μόχθου.»

Οι νέοι 9 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση και συμπορεύτηκαν με τους 31 που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι οι εξής:

 

1)  Αρκουμάνης Σπύρος  του Γεωργίου , εργαζόμενος στο εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη»

2) Αρβύθη  Άννα-Μαρία του Βασιλείου, Άνεργη

3) Χαλκιάς Θεόδωρος του Βασιλείου , Νοσηλευτής

4) Ποδάρας Βάιος (Άκης) του Αποστόλου , Πυροσβέστης

5) Τσιώκος Βασίλειος του Βάϊου, Επιπλοποιός

6) Ντόβας  Μιχάλης ,Συνταξιούχος

7) Λάζου Κων/νιά του Δημητρίου , Αγρότισσα

8) Διαγουμάς Παναγιώτης του Αθανασίου ,Αγρότης

9) Ντόγκας  Νικόλαος του Παντελή , Άνεργος

?

?
?
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρελάνς «Μαράβα», με τα βαριά του χαρτιά, πριν την κόψη του νήματος…

Είναι γενική ομολογία πλέον ότι ο νυν και νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ότ…