pinakides Trik

Ο Δήμος Τρικκαίων μπήκε στη θέση των οδηγών και βελτιώνει αισθητά την πληροφόρηση των επισκεπτών

Το… τιμόνι των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών πήρε στα χέρια του ο Δήμος Τρικκαίων και αλλάζει τις πινακίδες στα Τρίκαλα. Με εμφανείς τις ελλείψεις προειδοποιητικών πληροφοριακών πινακίδων ή τις καταστροφές και την παλαιότητα πολλών εκ των υπαρχουσών, ο Δήμος Τρικκαίων είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία τοποθέτησης νέων πινακίδων.

Ηδη, το προηγούμενο διάστημα τοποθετήθηκαν πινακίδες έξω από την πόλη, πληροφορώντας τους πολίτες για τη διαδρομή.

Πλέον, άρχισε η δεύτερη φάση, αυτή της αντικατάστασης ή τοποθέτησης νέων πινακίδων εντός πόλης. Προηγήθηκε εκπόνηση σχετικής μελέτης από τους συγκοινωνιολόγους του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών (Δ/νση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος), που κατέδειξε δέκα βασικά σημεία, στα οποία είναι απαραίτητη η ύπαρξη πινακίδων.

Αυτές οι πινακίδες, είτε αφορούν σε κατευθύνσεις προς πόλεις και χωριά, είτε σε τουριστικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, είτε πληροφορούν για την ύπαρξη βασικών υπηρεσιών εντός των Τρικάλων (π.χ. Δημαρχείο, Νοσοκομείο).

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι η για πρώτη φορά αναγραφή των μουσείων και μνημείων, παλιών και νέων που ανέδειξαν τα Τρίκαλα και είναι πόλος χιλιάδων επισκεπτών (Μύλος Ματσόπουλου, τζαμί, Μουσείο Τσιτσάνη, Κάστρο).
Οι 10 κόμβοι – σημεία, στα οποία ξεκίνησε η τοποθέτηση των πινακίδων, που θα ολοκληρωθεί άμεσα, είναι:

  1.  Κόμβος Ελευθερίας: επί των οδών Μετεώρων, Ευριπίδου και Ελευθερίας.
  2. Ασκληπιού: στη διασταύρωση με τις οδούς Ελευθερίας και Συγγρού και επί της οδού Θεμιστοκλέους. στη διασταύρωση με την οδό Ασκληπιού.
  3. Κόμβος Αγίου Κωνσταντίνου: επί των οδών Συγγρού, Μαρκίνα, Καρδίτσης και επί της οδού Καποδιστρίου στη διασταύρωση με την οδό Θεμιστοκλέους.
  4. Β. Τσιτσάνη και Βενιζέλου: επί της οδού Β. Τσιτσάνη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και επί της οδού Βενιζέλου.
  5. Κεντρική Πλατεία: στην οδό 25ης Μαρτίου, στην αρχή της Σ. Σαράφη ( νησίδα) και παραπλεύρως του ποταμού μετά την κεντρική γέφυρα.
  6. Γέφυρα Τρικκαίογλου – Μαιευτήριο : επί της Στρ. Σαράφη στη συμβολή με τη Δωροθέου Σχολάριου, στο τέρμα της Στρ. Σαράφη (Μαιευτήριο), στη γέφυρα στη συμβολή αυτής με την οδό Λάκμωνος και επί της οδού Λάκμωνος μετά το παλιό αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ..
  7. Κόμβος Βούλγαρη – Κοραή: επί της οδού Δ. Καλαμάτα στη συμβολή αυτής με την οδό Βούλγαρη, στη γέφυρα από την οδό Γιώτα προς την οδό Βούλγαρη και επί της οδού Κοραή στη διασταύρωση με την οδό Κανούτα.
  8. Βούλγαρη: επί της οδού Βούλγαρη στη συμβολή της με την οδό Μετεώρων.
  9. Όθωνος: επί της οδού Όθωνος πριν τη συμβολή της με την οδό Γαριβάλδη.
  10. Καλλισθένη και Καλαμπάκας: επί της οδού Καλλισθένη στη συμβολή της με την οδό Καλαμπάκας και στη συμβολή της με την οδό Μετεώρων, και επί της οδού Καλαμπάκας στη συμβολή της με την οδό Καλλισθένη.
  11. Κόμβος Σωτήρα : επί της οδού προς Σωτήρα και Ράξα εντός του οικισμού της Λεπτοκαρυάς.

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…