mati-fotia-

(φωτό:EUROKINISSI)

Ειδικότερα ενισχύονται: ο Δήμος Μαραθώνα με 300.000 ευρώ. Ο Δήμος Μεγαρέων με 200.000 ευρώ και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με 300.000 ευρώ. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική των τριών Δήμων, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ.

Με τα νέα οικονομικά δεδομένα οι δήμοι θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις πρόσφατες αποφάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων που προβλέπουν πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απρόβλεπτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, ο Δήμος Μαραθώνα θα προβεί στην πρόσληψη 30 ατόμων, ο Δήμος Μεγαρέων στην πρόσληψη 90 και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου στην πρόσληψη 40 ατόμων.

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε, σήμερα, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις έκτακτες δομές που δημιουργήθηκαν για την στήριξη των πληγέντων και τις δυνατότητες ενίσχυσης των δράσεών τους. Ενδεικτικά, ζητήθηκε η διάθεση κατασκήνωσης που ανήκει στο ΝΑΤ για την εγκατάσταση των υπηρεσιών της κοινωνικής δομής που στηρίζει τους πληγέντες, αλλά και η μεταφορά του λειτουργικού βάρους από τους εθελοντές στον Δήμο. Οι Δημοτικοί

Σύμβουλοι παρέδωσαν στο υπουργό ψήφισμα σχετικό με την εύρυθμη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου.

Το υπουργείο, από την πλευρά του, επισήμανε τη η δυνατότητα στελέχωσης των δομών υποστήριξης των πληγέντων μέσω της πρόσληψης περισσότερου έκτακτου προσωπικού από τους Δήμους, ενώ υπενθύμισε τη νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας επιτρέπεται η απόσπαση Δημοσίων Υπαλλήλων στις πληγείσες περιοχές σε εθελοντική βάση.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την πρόσθετη χρηματοδότηση του Δήμου και κατέστησε σαφές ότι η Πολιτεία θα κινηθεί σε πολλά επίπεδα με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών, την ουσιαστική συνδρομή των πληγέντων περιοχών και των κατοίκων, αλλά και για την ενίσχυση των μέτρων Πολιτικής Προστασίας.

efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Βρετανία: Νεαρή στρατιωτικός αυτοκτόνησε μετά από μήνες σεξουαλικής παρενόχλησης από ανώτερό της

(FACEBOOK) Ήταν το Δεκέμβριο του 2021 όταν η στρατιώτης, η Gunner Jaysley Beck, μόλις τα 1…