syndedemenes_B_site_2

Το δρόμο της πληρωμής των δικαιούχων παραγωγών ανοίγει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων με το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο αιγοπρόβειο κρέας, το βόειο κρέας και τη σηροτροφία του έτους 2018, όσον αφορά τα ζωικά, αλλά και τις αντίστοιχες για τη βιομηχανική ντομάτα, τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση και την κορινθιακή σταφίδα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η πίστωση θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ μαζί στην πληρωμή αναμένεται να είναι και οι συνδεδεμένες στους σπόρους σποράς και τα ροδάκινα για χυμό, για τα οποία ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι ενισχύσεις καθορίζονται ως εξής:

-για το αιγοπρόβειο κρέας στα 9,35 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο. Δείτε εδώ την απόφαση.

-για το βόειο κρέας στα 171 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο  Δείτε εδώ την απόφαση.

-για τη σηροτροφία στα 318,5 ευρώ το κουτί  Δείτε εδώ την απόφαση.

-για τη βιομηχανική ντομάτα στα 72 ευρώ το στρέμμα Δείτε εδώ την απόφαση.

-για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση στα 62 ευρώ το στρέμμα. Δείτε εδώ την απόφαση.

-για την κορινθιακή σταφίδα στα 49,3 ευρώ το στρέμμα. Δείτε εδώ την απόφαση.

Όσον αφορά το αιγοπρόβειο κρέας, να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της ενίσχυσης για το έτος 2018 ανέρχεται στα  50.429.165 ευρώ, ενώ οι κτηνοτρόφοι θα βρουν ελαφρά μειωμένα ποσά στους λογαριασμούς τους, δεδομένου ότι το ύψος της συνδεδεμένης για το έτος 2017 ήταν στα 9,7 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Αντίστοιχα, μεγαλύτερη μείωση αναμένεται στη συνδεδεμένη του βόειο κρέατος αφού πέρυσι καθορίστηκε στα 192,5 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο, ενώ το συνολικό μπάτζετ κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2017 και ανέρχεται στα 23.659.036 ευρώ.

Σχετικά με την φυτική παραγωγή πορτοκάλια για χυμοποίηση και κορινθιακή σταφίδα έχουν τα ίδια ποσά με πέρυσι, ενώ η βιομηχανική ντομάτα από 67,3 ευρώ το στρέμμα ανέβηκε στα 72 ευρώ το στρέμμα.

Πηγή: agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία