brunei-e-6519

Την απόφασή του να επιβάλει θανατική ποινή στον ομοφυλοφιλικό έρωτα και τη μοιχεία ανέστειλε ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ, μετά από την παγκόσμια κατακραυγή που επήλθε της ανακοίνωσης των σχεδίων του.

 Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου γνωστοποίησε πως θα θεσπιστεί νόμος, με βάση τον ισλαμικό, τη σαρία, ο οποίος θα τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό. Αν και η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφασή της αυτή, σε μια σπάνια απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε στο πετρελαιοπαραγωγό κράτος, ο Χασανάλ Μπολκιάχ ανέφερε πως η θανατική ποινή δεν θα εφαρμόζεται.

Στο Μπρουνέι κάποια εγκλήματα ήδη τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου στο Μπρουνέι, περιλαμβανομένων του φόνου εκ προμελέτης και της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις από το 1957.

Με τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο νόμος καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ πολλές διασημότητες, ανάμεσά τους ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Έλτον Τζον, αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν επιχειρώντας να μποϊκοτάρουν ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του σουλτάνου, ανάμεσά τους το Dorchester στο Λονδίνο και το Beverley Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες έχουν ήδη επιβάλει απαγόρευση στο προσωπικό τους να χρησιμοποιεί ξενοδοχεία που ανήκουν στον σουλτάνο και κάποιες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν σταματήσει να προωθούν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό.

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …