pinakides1000

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει ότι τα προσωρινά έγγραφα ισχύουν μόνο για μία μεταβίβαση και όχι και για δεύτερη με αποτέλεσμα να  μην μπορούν να μεταπωληθούν τα οχήματα.

Το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν λειτουργεί από την προηγούμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα μετά από ένα μίνι black out από την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι μεταβιβάσεις οχημάτων αλλά και οι εκδόσεις νέων Αδειών Κυκλοφορίας να γίνονται χειρόγραφα ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εισαγωγικές εταιρείες αλλά και οι εμπορίες οχημάτων.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε ειδικά για το θέμα των μεταβιβάσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει προκύψει ένα τεράστιο πρόβλημα που προφανώς κανείς δεν έλαβε υπόψιν του και αφορά στην 2η ή 3η μεταβίβαση που μπορεί να γίνει σε ένα μεταχειρισμένο όχημα με την Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr αν κάποιος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αγοράσει ένα όχημα από ιδιώτη ή εταιρεία θα πρέπει να το μεταβιβάσει στην εμπορία του ώστε να αποτελεί το νέο ιδιοκτήτη. Τώρα σε περίπτωση που για αυτό το όχημα βρεθεί αγοραστής μετά από 2 ή 3 ημέρες η δεύτερη μεταβίβαση του ίδιου οχήματος δεν είναι εφικτή καθώς δεν προβλέπεται στην σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δηλαδή με λίγα λόγια οι έμποροι μεταχειρισμένων θα μπορούν να μεταβιβάσουν εκ νέου το όχημα που απέκτησαν με Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας μόνο όταν διευθετηθεί το ζήτημα με άλλη εγκύκλιο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 Μέχρι τότε όσοι έχουν αποκτήσει πρόσφατα όχημα με Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας δεν θα μπορούν να το πουλήσουν!

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πάντως ενημερώθηκε ήδη για το πρόβλημα που έχει προκύψει και αναμένεται έως την άλλη εβδομάδα να το έχει λύσει. Ωστόσο οι έμποροι μεταχειρισμένων που έχουν ήδη πουλήσει οχήματα με Προσωρινές χειρόγραφες Άδειες Κυκλοφορίας θέλουν το θέμα να λυθεί τις επόμενες ώρες και όχι ημέρες καθώς οι όποιες καθυστερήσεις είναι ικανές να ακυρώσουν τις παραγγελίες των πελατών τους.

Ιδού οι προσωρινές χειρόγραφες Άδειες Κυκλοφορίας

Το Newsauto.gr δημοσιεύει την Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας που προμηθεύονται οι νέοι ιδιοκτήτες οχημάτων με ισχύ ένα μήνα όποτε και εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι θα επαναλειτουργήσει το πληροφοριακό σύστημα.

 Η Προσωρινή και χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας αναγράφει ότι: «Βεβαιούται ότι, για το όχημα με αριθμό κυκλοφορίας… έχουν κατατεθεί στην Υπηρεσία μας δικαιολογητικά για την έκδοση αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας λόγω: Μεταβίβασης-Αλλαγής Κινητήρα- Αλλαγής χρώματος-Φθοράς-Κλοπής-Απώλειας-Αποδοχής κληρονομικού-Άρσης Παρακράτησης-Αλλαγής στοιχείων κατόχου».

Μάλιστα το εντυπωσιακό στην Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας είναι ότι καλούν το νέο ιδιοκτήτη να παραλάβει τη νέα Άδεια Κυκλοφορίας στις 21 Νοεμβρίου 2020 αντί για τις 5 Νοεμβρίου που θα έπρεπε κανονικά παρατείνοντας άτυπα και την ισχύ της σε πάνω από ένα μήνα!

Όσον αφορά στα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι νέοι ιδιοκτήτες κινούνται με ένα αντίγραφο του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης που αναγράφει και εκείνο χειρόγραφα ότι έχει ισχύ για ένα μήνα!

Βέβαια το εν λόγο έγγραφο ο κάτοχος θα πρέπει να φυλάει σαν τα μάτια του καθώς σε περίπτωση απώλειάς του το μπλέξιμο είναι μεγάλο και σίγουρα θα του κοστίσει και κάτι…

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Αναγνώστου, Αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές…

  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία όλων των  συνδημοτών μας, θέλω να δηλώσω πως θ…