kalaboki

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, το έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού είναι πολύ ωφέλιμο για την αντιμετώπιση ενοχλήσεων όπως οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις, ενώ συμβάλλει στην ανάρρωση από τα κρυολογήματα και τη γρίπη.

Το καλαμπόκι είναι ένα αμερικανικό λαχανικό που χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από 10.000 χρόνια ως βασικό είδος διατροφής.

Σήμερα καλλιεργείται στα πιο ζεστά κλίματα σε όλο τον κόσμο, ενώ εκτιμάται ότι το φυτό αυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε τους σπόρους του καλαμποκιού, επειδή η γεύση τους συμπληρώνει θαυμάσια σούπες, κέικ, τσίλι και άλλες συνταγές.

Όμως αυτό που οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουμε είναι ότι τα μουστάκια καλαμποκιού, που βρίσκονται κάτω από το περίβλημα, διαθέτουν συγκεντρωμένες ιδιότητες που είναι χρήσιμες για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Αν και τείνουμε να πετάμε τα μουστάκια καλαμποκιού, λόγω άγνοιας ή προκατάληψης, η αλήθεια είναι ότι μπορούν να αποτελέσουν θεραπευτικό συστατικό για μια ποικιλία ασθενειών.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις κύριες ωφέλειές τους και να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού και να αξιοποιήσετε τις ιδιότητές του.

1. Προστατεύει την ουροφόρο οδό

Οι αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες τις οποίες διαθέτουν τα μουστάκια καλαμποκιού τα καθιστούν εξαιρετικό σύμμαχο κατά των ουρολοιμώξεων.

Όταν πίνετε το συγκεκριμένο έγχυμα, συμβάλλετε στη μείωση της φλεγμονής, στην καταπράυνση των ερεθισμών και στη μείωση της ανάπτυξης των βακτηρίων.

2. Καταπολεμά τον πόνο στις αρθρώσεις

Οι αντιφλεγμονώδεις και αλκαλικές ιδιότητες αυτού του οργανικού συστατικού είναι εξαιρετικές για την αντιμετώπιση του πόνου στις αρθρώσεις.

Το έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού μειώνει τα επίπεδα της οξύτητας στο σώμα, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και μειώνει την πιθανότητα φλεγμονώδους αντίδρασης.

3. Ρυθμίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση

Τα μουστάκια καλαμποκιού είναι εξαιρετικά για τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Η περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση σε όλο σας το σώμα.

Συνεισφέρουν επίσης στον έλεγχο του επιπέδου του νατρίου στο σώμα σας, καθώς τα υψηλά επίπεδα αυτής της ουσίας μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

4. Καταπολεμά τη συμφόρηση

Το έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού συμβάλλει στον καθαρισμό των αεραγωγών σας, μειώνοντας τη φλεγμονή στο λαιμό, ελέγχοντας τα κύρια συμπτώματα των κρυολογημάτων και της γρίπης.

Διαθέτει επίσης αποχρεμπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για την αποσυμφόρηση του στήθος και της μύτης σας.

5. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν τα μουστάκια καλαμποκιού είναι εξαιρετικές για την προαγωγή της αποβολής των τοξινών που κατακρατούνται στο σώμα.

Αυτό έχει άμεσες ωφέλειες για την υγεία του συκωτιού σας, βελτιώνοντας την απεκκριτική λειτουργία σας, μειώνοντας τον κίνδυνο για λιπώδη διήθηση ήπατος.

6. Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 οι οποίοι πίνουν έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους.

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη θεραπεία συμβάλλει στη ρύθμιση της παραγωγής ινσουλίνης και καταπολεμά την αντίσταση του σώματος σε αυτή.

7. Ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές τους ιδιότητες, τα μουστάκια καλαμποκιού συμβάλλουν στη μείωση των χρόνιων πονοκεφάλων.

Η κατανάλωση εγχύματος από μουστάκια καλαμποκιού θα καταπραΰνει κάθε ένταση, θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει τη δυσκαμψία στους ώμους, στο λαιμό και στη γνάθο σας.

8. Ελέγχει τη μυϊκή ένταση

Το έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού συνιστάται για αθλητές, καθώς συνεισφέρει στην καταπράυνση της μυϊκής έντασης μετά από μια σωματική δραστηριότητα υψηλής έντασης.

Επίσης περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ συμβάλλει στην επανενυδάτωση του σώματος και στη διατήρηση των επιπέδων των ηλεκτρολυτών σε ισορροπία.

9. Υποστηρίζει την απώλεια βάρους

Επειδή περιέχει λίγες θερμίδες και διαθέτει διουρητικές ιδιότητες, το έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Η κατανάλωση αυτού του εγχύματος σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα, βελτιώνει το μεταβολισμό σας, ελέγχει τη φλεγμονή και διευκολύνει την αποβολή των άχρηστων ουσιών.

Πώς φτιάχνετε έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού;

Το έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού αποτελεί τον πλέον συνιστώμενο τρόπο για να αξιοποιήσετε όλες τις ιδιότητες αυτού του υπέροχου φυσικού συστατικού.

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάκια καλαμποκιού (30 γραμμάρια)
  • 1 λίτρο νερό

Προετοιμασία

  • Βράστε το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα μουστάκια καλαμποκιού.
  • Αφήστε τα να σιγοβράσουν για δύο λεπτά, απομακρύνετέ τα από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
  • Όταν η θερμοκρασία είναι ανεκτή, στραγγίστε το υγρό και πιείτε το.
  • Πίνετε από τρία ως τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα.

Αντενδείξεις

Οι έγκυες ή οι άνθρωποι που υποφέρουν από νεφρική νόσο δεν θα πρέπει να πίνουν έγχυμα από μουστάκια καλαμποκιού.

Αν λαμβάνετε φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…