rbthdr

Η συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, είχε ένα ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, για την ιστορία και την πορεία της Αριστεράς στον τόπο μας.

Ο γιος του Νίκου Πλουμπίδη, Δημήτρης, επιφανής επιστήμονας και πλέον υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με τον Τρικαλινό αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε. Λάρισας, Βασίλη Ζωγράφο και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, επίσης Τρικαλινό αγωνιστή, Γεράσιμο Μπετσιμέα, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να θυμηθούν ιστορικές στιγμές του κινήματος, εστιάζοντας στη συνέχεια του χώρου αλλά και των αγώνων.

Η ζωή και η αγωνιστική δράση του  Ν. Πλουμπίδη ήταν ένα σχολείο. Σε αυτό φοίτησε ο ίδιος και σαν μαθητής και σαν δάσκαλος.

 Ο Ν. Πλουμπίδης, με τη ζωή και τη δράση του, με τον ηρωικό αλλά και τραγικό θάνατο του, κατάκτησε τη θέση που του ανήκε δίπλα στις πιο φωτεινές μορφές και ηρωικές μορφές των αγωνιστών του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 Δίπλα στις μορφές του Βαλιανάτου, του Σουκατζίδη, της Ηλέκτρας ,του Ζεύγου ,του Παπαρήγα, του Μπελογιάννη , ξεχωρίζοντας πάντα για την ιδιαίτερη τραγικότητα της περίπτωσης του.

(Απόσπασμα από την ομιλία του Βασίλη Ζωγράφου)

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …