papoutsia-elastika1

Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Τρεις φίλοι ο Alejandro Malgor, ο Ezequiel Gatti κι ο Nazareno El Hom στην Αργεντινή, αποφάσισαν να δράσουν απέναντι στη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στη χώρα τους.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 100.000 τόνοι ελαστικών απορρίπτονται κι οι πλειοψηφία τους καίγεται, συμβάλλοντας δραματικά στη μόλυνση του ήδη επιβαρυμένου ατμοσφαιρικού αέρα. Έτσι, αποφάσισαν να καταπολεμήσουν το πρόβλημα ξεκινώντας μια επιχείρηση που φτιάχνει παπούτσια από πεταμένα ελαστικά.

Όμως οι τρεις τους δε σταμάτησαν εκεί. Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο προσλαμβάνουν ανέργους δίνοντας προτεραιότητα στις μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους.

Ο κύριος στόχος της εταιρίας «Xinca» είναι να ενδυναμώσει τις γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, μαθαίνοντας τους τις απαραίτητες δεξιότητες για να εργαστούν. Με τον τρόπο αυτό οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να πατήσουν οι ίδιες στα πόδια τους.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τον όρο «επιτυχημένη επιχείρηση» σκεπτόμενοι την επιτυχία μέσω των ανθρώπων που βοήθησαν κι όχι μόνο με τα χρήματα που κέρδισαν.

Πηγή: e-motions.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…