digital_news_report

dianeosis

Ψηφιακές Ειδήσεις στην Ελλάδα
Μια ανάλυση των ελληνικών ευρημάτων από την ετήσια παγκόσμια έρευνα του Ινστιτούτου Reuters που δημοσιεύεται σήμερα.
Πώς έχει επηρεάσει η διείσδυση του διαδικτύου τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια; Ποιες πλατφόρμεςπροτιμούν; Και τελικά πόσο πρόθυμοι είναι να πληρώσουν για να ενημερωθούν από online Μέσα; 
Η διαΝΕΟσις, στο πλαίσιο του διαλόγου για τον ρόλο των ΜΜΕ στην ποιότητα των θεσμών και στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας, δημοσιεύει τα πλήρη στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα και περιλαμβάνονται στην ετήσια παγκόσμια έρευνα για τις ψηφιακές ειδήσεις (Digital News Report).
Η έρευνα, που δημοσιεύεται παγκοσμίως σήμερα, διενεργείται από το Ινστιτούτο Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε χρήστες του διαδικτύου από 37 χώρες.
Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν; 

Οι Έλληνες έχουν πολύ χαμηλή εμπιστοσύνη στις ειδήσεις που διαβάζουν. Συγκεκριμένα, μόλις το 26% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τις ειδήσεις που διαβάζει από οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Το 71% των Ελλήνων διαβάζουν ειδήσεις στα social media – το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις χώρες.

ενώ

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου ενημερώνονται από τα social media (71%), παρά παρακολουθούν ειδήσεις ή ειδησεογραφικές εκπομπές στην τηλεόραση (67%).

Επίσης,

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες προτιμούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, ενώ στην Ελλάδα οι αναγνώστες επιλέγουν κυρίως αμιγώς διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Το 32% των Ελλήνων χρηστών σχολιάζει ειδήσεις σε ειδησεογραφικές σελίδες ή social media, ενώ το 49% μοιράζεται ειδήσεις στα social ή μέσω mail.

Μόνο το 6% των Ελλήνων χρηστών έχει πληρώσει για ειδήσεις στο διαδίκτυο τον τελευταίο χρόνο. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 37 χώρες.

Εξάλλου,

Στην Ελλάδα παρατηρείται η μεγαλύτερη διάδοση ad-blockers από όλες τις χώρες του δείγματος. Το 42% των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό αποκλεισμού εμφάνισης διαφημίσεων. 

 

Διαβάστε την ανάλυση των ελληνικών ευρημάτων

 

Και μία εκδήλωση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες
Η διαΝΕΟσις σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, σας προσκαλούν σε εκδήλωση που διοργανώνουν με τίτλο «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις. Ο δρόμος προς την ανάπτυξη».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφετηρία την έρευνα της διαΝΕΟσις για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα της με επικεφαλής τον καθηγητή του ΟΠΑ Διομήδη Σπινέλλη και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρες 16:00 – 19:00, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84, Αθήνα).

Δηλώστε συμμετοχή παρακάτω έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

 Δήλωση Συμμετοχής, έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου
Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…