mitsotakis

Τη δέμσμευση ότι δεν θα κάνει απολύσεις αλλά θα μειώσει το δημόσιο και το κόστος του μέσα από την αναλογία αποχωρήσεων – προσλήψεων ανέλαβε μιλώντας στη ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων, η οποία να μειώνει σταδιακά το Δημόσιο. Και το σημαντικότερο μέσα από τη μη ανανέωση της πρακτικής να βάζουμε στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μετά να τους μονιμοποιούμε», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: “Δεν θέλω ένα αδύναμο Κράτος. Θέλω ένα μικρότερο αλλά ισχυρότερο Κράτος”.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ γίνεται λόγος για αξιολόγηση και για “αναγκαίες παρεμβάσεις” αφήνοντας ορθάνοιχτο το “παράθυρο” για απολύσεις στο δημόσιο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η θητεία του σημερινού προέδρου της ΝΔ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του προσέδωσε το χαρακτηριστικο: “υπουργός των απολύσεων”.

Πλην του δημόσιου, στη συνέντευξή του ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει “πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα”, γιατί “το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης”, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες: “Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί και οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Είναι αντισυνταγματικός”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια, ενώ τάχθηκε υπέρ των πλειστηριασμών, όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, αλλά της ιδιοκτησίας επιχειρηματιών που λήστεψαν τις εταιρίες τους και είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…