delicious-apple-cream-pie-e1554320531419

Στη συνταγή που ακολουθεί, θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε μηλόπιτα με κρέμα. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλό δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Μηλόπιτα με κρέμα είναι το γλυκό που θα σας παρουσιάσουμε στο ακόλουθο άρθρο. Αυτή η συνταγή, όμως, κάνει τη συγκεκριμένη μηλόπιτα ακαταμάχητα διαφορετική σε σχέση με την παραδοσιακή εκδοχή της. Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες και πετύχετε τον τέλειο συνδυασμό της γλυκιάς και βελούδινης γεύσης από την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με τη έντονη γεύση των ψητών μήλων. Τέλος, η πολύ ιδιαίτερη νότα ροδάκινου που προτείνει η συνταγή, το δίχως άλλο, θα απογειώσει τη γεύση της μηλόπιτάς σας.

Υλικά για τη μηλόπιτα με κρέμα

Η παρούσα συνταγή διαφέρει εντελώς από αυτήν για την κλασική αμερικάνικη μηλόπιτα. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα βρείτε όλα τα διαφορετικά υλικά για καθένα από τα συστατικά μέρη της μηλόπιτας.

μηλόπιτα με κρέμα

Για τη ζύμη της βάσης, θα χρειαστείτε:

  • Κρύο νερό
  • 1 κρόκο αυγού (10 γραμ.)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι (5 γραμ.)
  • 1 1/4 της κούπας αλεύρι (170 γραμ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (20 γραμ.)
  • 1 κομμάτι ανάλατο βούτυρο (110 γραμ.)

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, θα χρειαστείτε:

  • 1 λοβό φυσικής βανίλιας (3 γραμ.)
  • 3 κρόκους αυγού (60 γραμ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (10 γραμ.)
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (40 γραμ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (10 γραμ.)
  • 1 κούπα πλήρες γάλα (240 ml)

Για τη γέμιση μήλου, τα υλικά είναι:

  • 5 μήλα (200 γραμ.)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (100 γραμ.)
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού κανέλα (2,5 γραμ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (10 γραμ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι (5 ml)

Για την επικάλυψη ροδάκινου:

  • Μαρμελάδα ροδάκινο (όση ποσότητα προτιμάτε)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι (5 ml)

Πώς να φτιάξετε τη ζύμη της βάσης για τη μηλόπιτα με κρέμα

γιαούρτι

Για να παρασκευάσετε τη ζύμη που θα αποτελέσει τη βάση της μηλόπιτας, ξεκινήστε αναμειγνύοντας το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μεγάλη γαβάθα. Έπειτα, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα δάχτυλα. Μετά, σειρά έχει ο κρόκος του αυγού, προσθέστε τον και ανακατέψτε καλά τη ζύμη.

Ακολούθως, προσθέστε σταδιακά το νερό και ζυμώστε μέχρι να σχηματίσετε μια εύπλαστη μπάλα ζύμης. Τέλος, τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη για τρόφιμα και αφήστε την να «ξεκουραστεί» και να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Πώς να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για να ετοιμάσετε μια σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, ξεκινήστε ζεσταίνοντας το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το λοβό της φυσικής βανίλιας που θα τον έχετε κόψει σε κομμάτια. Σε μια άλλη γαβάθα, ανακατέψτε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Μια καλή συμβουλή είναι, να προσθέσετε σε αυτό το μείγμα λίγο ζεστό γάλα ούτως ώστε να διαλυθούν τα υλικά πιο εύκολα.

Μόλις το γάλα πάρει βράση, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και αφαιρέστε τα κομμάτια βανίλιας. Κατόπιν, προσθέστε το μείγμα που μόλις ετοιμάσατε και ανακατέψτε προσεκτικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμα χτυπήματος. Συνεχίστε το ανακάτεμα έως ότου πήξει το μείγμα.

Θα καταλάβετε ότι η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι έτοιμη, μόλις πήξει. Τότε, σκεπάστε την κατσαρόλα με μεμβράνη ώστε να μη στεγνώσει η επιφάνεια της κρέμας. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο μαζί με τη ζύμη και αφήστε την και αυτή να κρυώσει.

Πώς να στήσετε τη μηλόπιτα με κρέμα

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε τη γέμιση μήλου. Ξεκινήστε ρυθμίζοντας το φούρνο στους 200° C για να προθερμανθεί. Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέστε το χυμό λεμόνι στα μήλα ώστε να μη μαυρίσουν.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και απλώστε την σε μια ταρτιέρα ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Η διάμετρος του ταψιού θα πρέπει να είναι 20 εκατοστά. Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει στο χείλος της ταρτιέρας. Κατόπιν, απλώστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής επάνω στη βάση που φτιάξατε από τη ζύμη.

Επάνω στην κρέμα, στρώστε τις φέτες μήλου και προσθέστε μικρά κομμάτια βούτυρο εδώ κι εκεί. Πριν φουρνίσετε το γλυκό, σκεπάστε την ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η ζύμη.

Τοποθετείστε τη μηλόπιτα με κρέμα στο φούρνο και ψήστε για 40 λεπτά.Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τη μηλόπιτα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά ώστε να ψηθούν σωστά όλα τα υλικά και να πάρει χρώμα το γλυκό.

Η μηλόπιτα θα είναι έτοιμη να τη βγάλετε από το φούρνο μόλις η ζύμη πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα και τραγανή υφή. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Τέλος, ενώ η μηλόπιτα είναι ακόμη ζεστή, θερμάνετε τη μαρμελάδα ροδάκινο μαζί με το χυμό λεμόνι. Μόλις πάρει βράση και γίνει ρευστή, περιχύστε τη μηλόπιτα με αυτό το σιρόπι για να προσθέσετε μια ιδιαίτερη γευστική νότα στην πεντανόστιμη μηλόπιτα με κρέμα που ετοιμάσατε με αυτήν τη συνταγή!

Πηγή: meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…