skrekas fuchtel1

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας την εκστρατεία για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς την Πέμπτη βρέθηκε στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον γνωστό στην Ελλάδα Γερμανό ομόλογο του, Χανς Φούχτελ.

Ο κ. Σκρέκας αναχώρησε την Τετάρτη για τη Γερμανία, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Σέρβο ομόλογο του και τη συμμετοχή του στη διακυβερνητική συνάντηση κορυφής που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν του Σέρβου Προέδρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, η οποία είναι ο κυριότερος εξαγωγικός προορισμός και για τα προϊόντα της Θεσσαλικής Γης. Όπως αναφέρεται στη μελέτη που παρουσίασε το Επιμελητήριο Τρικάλων το Νοέμβριο, το μερίδιο της Θεσσαλίας επί των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία ανέρχεται σε 18,7%.

Οι κ.κ. Σκρέκας και Φούχτελ συμφώνησαν στην ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη των αγροτών, με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της έξυπνης γεωργίας.

Επίσης, συζήτησαν εκτενώς για τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις προκλήσεις στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

skrekas fuchtel2

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…