Arxiki

Σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 9:30πμ στον χώρο του ΚΑΠΗ Γόμφων και στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας» (η σημερινή) σε συνάρτηση με την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων» (1/10),  πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Υγεία & Τρίτη Ηλικία».

Την ημερίδα διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Πύλης, η οποία τέλεσε υπό την αιγίδα του Δ. Πύλης.

Οι ομιλητές οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος ήταν οι:

  • κα Ελένη Μαυροματίδου, ειδικός Παθολόγος, μετεκπαιδευθείσα στην Γηριατρική στην Μεγ. Βρετανία
  • κα Κατερίνα Μακρυγιάννη, Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Msc
  • κ. Αντώνης Τζερεμές & κα Ευαγγελία Αποστόλου, από τμήμα Φυσιοθεραπείας του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αποκατάσταση Α.Ε.».

Κατά την σημερινή ημερίδα υπήρξε ενημέρωση για τις πιο συχνές οργανικές παθήσεις που εμφανίζονται και πώς αυτές επηρεάζουν την ψυχολογική υγεία των ηλικιωμένων. Επιπλέον αναφέρθηκαν τρόποι αποκατάστασης μέσω της σωματικής άσκησης και τη σημασία υιοθέτησης ενός γενικότερου υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δημ. σύμβουλος κος Χρ. Ζιάκας, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Γόμφων κος Λάμπρος Μπράμης, η γραμματέας του ιδιαίτερου γραφείου του Δημάρχου Πύλης, Υπ/νη γυναικείων θεμάτων ΝΟΔΕ Τρικάλων & ταμίας του Ε.Κ. Ν. Τρικάλων κα Μάνη Γιαννοτάκη, καθώς και τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δ.Ε. Γόμφων.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

DSC04302

DSC04303

DSC04304

DSC04305

DSC04308

DSC04309

DSC04310

DSC04311

DSC04312

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…