Sxol Symvoulos (2)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στο Δημοτικό Σχολείο Πιαλείας, η ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη ηγεσία Σχολικής Μονάδας» που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων κ. Απόστολος Σπαθής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να συντονιστούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που θα επιφέρουν αλλαγές στην προσωπικότητά τους, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σχολείων τους.

Συμμετείχαν οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων της Παιδαγωγικής περιοχής ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου ενώ παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν στην ημερίδα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύλης κ. Σ. Αγγέλης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας κ. Τ. Βακουφτσής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Α. Ζορμπάς.

Κατά την ημερίδα τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως:  ο αποτελεσματικός διευθυντής, η μετασχηματιστική ηγεσία, η εσωτερική εκπαιδευτική πολιτική, η εσωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων, η διοίκηση ολικής ποιότητας κ.ά . Παράλληλα οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  το πανέμορφο τοπίο και να ξεναγηθούν στο Σχολικό Λαογραφικό Μουσείο Πιαλείας  από τον συνταξιούχο δάσκαλο  και ιδρυτή του Μουσείου κ. Δ. Παπαγιανόπουλο.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι α) Απόστολος Σπαθής, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Σχολικός Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Σ. Σ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Τρικάλων με θέμα: Λειτουργίες της διοίκησης – αυτο-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων,  β) Αθανασία Τσιοτινού, Εκπαιδευτικός ΠΕ02, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων με θέμα: Εσωτερική εκπαιδευτική πολιτική – βελτίωση εκπαιδευτικών – ο ρόλος του διευθυντή στη σχολική μονάδα γ) Μαριάννα Αποστόλου, Εκπαιδευτικός ΠΕ05, Διευθύντρια του 4ου Λυκείου Τρικάλων με θέμα: Ηγεσία και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση: Η Περίπτωση του Μοντέλου της Μετασχηματιστικής Ηγεσίας.

Sxol Symvoulos (3)

Sxol Symvoulos (4)

Sxol Symvoulos (5)

Sxol Symvoulos (6)

Sxol Symvoulos (1)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Τρικκαίων

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…