muz_n

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η μουσική βραδιά με τίτλο: «Τα τρένα που φύγαν», το Σάββατο 19 Μαΐου στα Μανάβικα στο Gioconda Coffee Bar.

Οι σπουδαίοι μουσικοί Χρίστος Μοδέστου και Ανδρέας Τσέγας μας ταξίδεψαν στις μουσικές σπουδαίων δημιουργών, χαρίζοντάς μας πανέμορφες ερμηνείες σε ποιοτικά τραγούδια που είχαν θέμα τα τρένα, τους σταθμούς, τα ταξίδια, την ξενιτιά.

Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλάβουμε ανάλογης ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ημερίδα για την σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκας-Κοζάνης.

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση το Σάββατο 16 Ιουνίου της ημερίδας στην Καλαμπάκα για την σιδηροδρομική σύνδεση με την Κοζάνη.

Για την ολοκλήρωσή των μελετών του έργου της δυτικής σιδηροδρομικής Εγνατίας έχουν ήδη δαπανηθεί περισσότερα από εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ και θεωρούμε ότι όσο το έργο καθυστερεί τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος οι μελέτες να καταστούν ανεπίκαιρες και μη εφαρμόσιμες.

Στόχος μας είναι η ένταξη του έργου, το οποίο είναι μελετητικά ώριμο, στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Η χρησιμότητά του είναι πολλαπλή.

Συνδέει την Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Γρεβενά) απευθείας με την πρωτεύουσα. Δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στις υπάρχουσες γραμμές Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας και Κοζάνης-Φλώρινας,

δημιουργώντας έναν δεύτερο σιδηροδρομικό άξονα 300 Km στον κορμό της χώρας μας.

Συμβάλλει στην συντόμευση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Πειραιά με τα λιμάνια της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου στην Αδριατική θάλασσα.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου αντιπροσωπεία του συλλόγου είχε στην Κοζάνη προγραμματισμένη συνάντηση και συζήτηση για το θέμα με τον δήμαρχο της πόλης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη.

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι ο Δήμος Κοζάνης θα παραβρεθεί στην ημερίδα υποστηρίζοντας την όλη διαδικασία.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κοζάνη προσκλήσεις επίσης δόθηκαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης.

Κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα ενημερώθηκε σχετικά και ο συντοπίτης υπουργός κ. Φώτης Κουβέλης.

Την Κυριακή 20 Μαΐου σειρά είχε η Φλώρινα όπου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Χρυσούλας Βοσκοπούλου για τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αμυνταίου και Φλώρινας ενημερώσαμε επίσης τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Φλώρινας και του Αμυνταίου.

Επαφές επίσης γίνονται με τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και με στελέχη του ΟΣΕ και του αρμόδιου υπουργείου.

Ελπίζουμε ότι και με την συμπαράσταση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας  η ημερίδα θα έχει την επιτυχία που απαιτείται ώστε το πολυταλαιπωρημένο αυτό έργο να μπει επιτέλους στις ράγες της υλοποίησης του, ώστε η δυτική Θεσσαλία να βγει από την χρόνια σιδηροδρομική απομόνωση.

SFS T (2)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…