katharismos yponomwn (3)

Σε καθαρισμούς τσιμενταύλακων απορροής ομβρίων υδάτων & φρεατίων, προβαίνει η δημ. Αρχή το τελευταίο διάστημα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αντιπλημμυρική θωράκιση σε Τοπικές Κοινότητες, όπου τα φερτά υλικά δισχαίρεναν τον αντιππλημυρικό τους σκοπό και ο καθαρισμός τους πλέον κρίθηκε επιβεβλημένος.

Για το λόγο αυτό συνεργεία της ΔΕΥΑ, ένα μηχανοκίνητο κι ένα «χειρονακτικό», κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας ένα έργο που μπορεί να φαντάζει μικρό, σίγουρα όμως μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο!!! καθώς το «προλαμβάνειν» είναι σαφώς αποδοτικότερον του «θεραπεύειν».

Η αρχή έγινε από την Τοπική Κοινότητα των Γόμφων και το έργο των συνεργείων θα συνεχιστεί και σε άλλες Κοινότητες, όπου απαιτείται & επιτρέποντος καιρού, έως ότου ολοκληρωθεί.

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου, έχουν γίνει & σε χειμάρρους που διέρχονται Κοινοτήτων του Δήμου, με καθαρισμούς κοίτης & εμβάθυνση, με διπλό το όφελος, καθώς πέραν του αρχικού αντιπλημμυρικού στόχου, επιτυγχάνεται & η συλλογή «ντεπό», υλικό δηλ. που θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά, για την επισκευή & συντήρηση αγροτικών οδών.

katharismos yponomwn (1)

katharismos yponomwn (2)

katharismos yponomwn (4)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…