Arxiki

Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή το πρωί 15 Οκτωβρίου, τα Εγκαίνια Αποκατάστασης του Ιερού Ναού της «Παναγίας» και των «Ταξιαρχών», στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Μυροφύλλου.

Αρχικά η θρησκευτική εκδήλωση ξεκίνησε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του πρώην Μητροπολίτου Άρτας  Σεβασμιοτάτου κ.κ. Ιγνατίου, συνλειτουργούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, συνεπικουρούμενων Μοναχών της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, παρουσία αρκετών πιστών.

Εν συνεχεία τελέστηκε το μνημόσυνο στη μνήμη του εκλιπόντος υιού της οικογενείας των δωρητών & ακολούθως, στον αύλειο χώρο του Μοναστηριού, έγιναν τα Εγκαίνια, ο Αγιασμός και τα Θυρανήξια  του Ιερού Ναού της «Παναγίας» και των «Ταξιαρχών». Το ποσό για τις εργασίες αποκατάστασης στον εν λόγω Ναό της Μονής, αποτέλεσε δωρεά της οικογένειας «Παπαδόπουλου» από την Κύπρο, εις μνήμην του υιού της.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου» κ. Δημήτριος Ράπτης, ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομος, ο  βουλευτής της Ν.Δ. Τρικάλων κ. Κ. Σκρέκας, ο  Διοικητής του Γ. Ν. Τρικάλων κ. Δημ.  Παρθένης, η Αρχαιολόγος κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, ο Μηχανικός του έργου  κ. Χαρίτος  Ηλίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μυροφύλλου κ. Γεώργιος Ράπτης, ο Μοναχός  κ. Εφραίμ, ο κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος (δωρητής), ο Υπαστυνόμος Α’ του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης και ο κ. Ηλίας Τασούλας (Ιατρός).

Την όλη θρησκευτική εκδήλωση, διοργάνωσε & επιμελήθηκε ο Σύλλογος «Φίλων Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου».

Επίσης παραβρέθηκαν, ο  Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Αλέκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, οι δημοτικοί  Σύμβουλοι του Δήμου Πύλης κ.κ. Σωτ. Αγγέλης, Ν. Τόλιας, Βασ. Αναγνώστου, Κων/νος  Κρούπης & η κα Λαμπρινή Οικονόμου.

 

DSC00337 DSC00338 DSC00339 DSC00340 DSC00349 DSC00364 DSC00367 DSC00398

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Υποσχέθηκε, έπραξε και συνεχίζει ακάθεκτη! Χαρά Καλιώρα, αντιδήμαρχος Υγείας…

Πρωταρχικός στόχος-υλοποίηση και ζωτικής σημασίας έργο της Άμισθης Αντιδημάρχου Υγείας, Κο…