Arxiki Aimodosia (21)

Θετική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία, που απηύθυνε η δημ. Αρχή σε δημότες, αιρετούς, Συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Την εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε ο Δ. Πύλης σήμερα Πέμπτη 28 Μαϊου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Καταστήματος στην Πύλη, σε συνεργασία  με το Κέντρο Υγείας Πύλης, το Νοσοκομείο Τρικάλων και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, επιδεικνύοντας με την πρωτοβουλία του αυτή μία υπεύθυνη στάση ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας.

Με την κίνησή του αυτή και μέσα στην λαίλαπα της πανδημίας, ο Δ. Πύλης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ζωής και στήριξης στο σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και γενικά σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας, προβάλλοντας παράλληλα την ενότητα ως ύψιστο προτέρημα & μέλημα μεταξύ πολιτών & δημοτικών παρατάξεων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας ανέφερε…:

«Μετά την πανδημία του κορονοϊού, κατά την οποία σαν Δήμος σταθήκαμε όρθιοι, συνεχίζουμε με υπευθυνότητα & αλληλεγγύη. Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε σήμερα, είχε ως σκοπό την απόδοση φιαλών αίματος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας της χώρας μας, για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Είναι σημαντικό…:

Να είμαστε όλοι μαζί στα δύσκολα

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει…

…Με κεντρικό μας μήνυμα: ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ».

Το «παρών» έδωσε & ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του κόσμου και μάλιστα σε μια περίοδο που μόλις χαλαρώσαμε από τα μέτρα κατά του covid 19, ενώ χαρακτήρισε την αυτού καθ’αυτού πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως πράξη ευπρέπειας και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας, θεωρώντας παράλληλα την όλη κίνηση, ως μια καλή αρχή για την ίδρυση «Δημοτικής Τράπεζας Αίματος», κάτι το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Στο δημ. Κατάστημα, όπου έλαβε χώρα σήμερα η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, βρέθηκε & ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντιπολίτευσης κ. Θεοδ. Π. Χήρας ο οποίος μιλώντας για την όλη κίνηση μάς δήλωσε πως…:

«Τέτοιου είδους ενέργειες σαφώς και τις στηρίζουμε. Είναι σημαντικό να μυηθούν όλοι οι δημότες μας στην προσφορά αίματος, καθώς αυτό αποτελεί μοναδική πηγή ζωής για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Υπάρχουν αρκετοί Σύλλογοι & όμιλοι & στον Δ. Πύλης που διατηρούν Τράπεζα Αίματος, ωστόσο επιβάλλεται με συντονισμένες ενέργειες η δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, που θα αποτελέσει κοινό τμήμα για όλους τους δημότες.

Απ ό,τι ενημερώθηκα σήμερα η συμμετοχή υπήρξε ικανοποιητική και μακάρι τέτοιες κινήσεις να συνεχιστούν και να γίνονται & πιο συχνά».

 Aimodosia (1)

Aimodosia (4)

Aimodosia (5)

Aimodosia (6)

Aimodosia (10)

Aimodosia (12)

Aimodosia (13)

Aimodosia (17)

Aimodosia (19)

Aimodosia (22)

Aimodosia (23)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…